x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Internet - Scenariul unei crime în lanţ (video)

Internet - Scenariul unei crime în lanţ (video)

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Iun 2008   •   00:00
Internet - Scenariul unei crime în lanţ (video)

12:11 • Duminică seară, într-un cartier din Tokyo, o crimă abominabilă a zguduit liniştea metropolei. Şapte persoane au fost ucise de un necunoscut. Puţin mai tîrziu, polşiţia a arestat un tînăr, autor al crimelor. Acesta a descris în detaliu masacrul pe internet, a anunţat luni poliţia, citată de AFP.

Duminică seară, într-un cartier din Tokyo, o crimă abominabilă a zguduit liniştea metropolei. Şapte persoane au fost ucise de un necunoscut. Puţin mai tîrziu, poliţia a arestat un tînăr, autor al crimelor. Acesta a descris în detaliu masacrul pe internet, a anunţat luni poliţia, citată de AFP.

MESAJUL. Tomohiro Kato, în vîrstă de 25 de ani, era angajat la o uzină de piese pentru automobile situată în prefectura Shizouka, din centrul ţării, a anunţat poliţia. Duminică dimineaţă el a parcurs la volanul unui camion închiriat cei 100 de kilometri care separă oraşul său, Susuno, de capitală, şi s-a îndreptat spre Akiba - nume sub care este cunoscută zona Akihabara, "oraşul electric" - unde, la sfîrşitul săptămînii, vin mii de japonezi şi de turişti străini, atraşi de magazinele cu produse electronice şi cu jocuri video. Kato a intrat cu maşina pe străzile unde duminica este interzis traficul rutier şi unde pietonii se plimbă în voie. Apoi a coborît, înarmat cu un cuţit, şi a început să ţipe şi să înjunghie trecători la întîmplare. Şapte persoane au fost ucise, iar alte 10 rănite. Tînărul a declarat la poliţie că s-a "săturat să mai trăiască" şi că a venit "pentru a ucide, nu contează pe cine". Se pare că bărbatul era pasionat de desenele manga (benzi desenate specific japoneze) şi de jocurile video. Acest episod violent s-a petrecut la exact şapte ani după masacrul comis de un dezechilibrat mintal, care, înarmat cu un cuţit de măcelar, a ucis opt elevi în şcoala elementară Ikeda din oraşul Osaka. Ucigaşul, Mamoru Takuma, vroia să-i atace pe copiii elitelor. După proces, cînd a rostit verdictul, judecătorul a calificat această crimă ca "una dintre cele mai abominabile din istoria Japoniei". Takuma a fost spînzurat în 2004 la vîrsta de 40 de ani. Atacul împotriva şcolii a şocat întreaga populaţie, care credea că trăieşte într-o ţară sigură. Însă Takuma a devenit totodată şi personajul care exercită o fascinaţie morbidă pentru unii japonezi. În 2004, un distribuitor de ziare a torturat un copil de şapte ani pe care îl răpise pînă i-a provocat decesul şi a trimis fotografii mamei victimei. La proces, ucigaşul, Kaoru Kobayashi, care a fost condamnat la moarte, a rostit un discurs în care l-a omagiat pe Takuma.


GESTURI. Criminalul a declarat la poliţie că a povestit în detaliu, pe internet, ceea ce a făcut, trimiţînd mesaje de pe telefonul mobil: "Voi intra cu maşina în oameni, iar dacă va deveni inutil voi scoate un cuţit. La revedere tuturor". Pe un alt site, un mesaj anonim din 27 mai, cu titlu sugestiv - "Un dezastru la Akihabara" - avertiza că "un incident se va produce în 5 iunie sau puţin mai tîrziu". Angajatorul lui Kato a declarat că acesta a lucrat pînă în 4 iunie, apoi a lipsit de la muncă fără a oferi explicaţii: "Avea o atitudine foarte bună la muncă şi nu punea probleme". Ploaia care a căzut duminică noaptea a şters urmele de sînge de pe străzile din Akihabara. Mai multe persoane au depus flori şi s-au recules în faţa unui altar improvizat pe o masă la o intersecţie. Respectînd tradiţia japoneză, în memoria victimelor au fost depuse bomboane şi băuturi, dar şi imagini manga, simbol al Akiba. "Am lăsat cafea, pentru că eu cred că unele victime vor avea nevoie să bea cafea dimineaţa", a mărturisit Ukyo Murakami, un adolescent în vîrstă de 14 ani, în drum spre şcoală. "Îmi este teamă că a făcut acest lucru pentru că juca jocuri video. Dar ar fi trebuit să ştie că în viaţă nu poţi reîncepe partida", a adăugat el. Tomoko Iizuka, o femeie de afaceri în vîrstă de 58 de ani, nu a putut să îşi reţină lacrimile cînd a depus un buchet de flori, înainte de a merge la serviciu. "Printre victime se numără tineri cu un viitor strălucit. De ce a făcut un lucru atît de nebunesc?", se întreabă ea. "Totul este din vina sa. Merită pedeapsa cu moartea", a conchis Iizuka.



×
Subiecte în articol: magazin