x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iranul propune un scut antirachetă care să ofere protecţie faţă de SUA şi Israel

Iranul propune un scut antirachetă care să ofere protecţie faţă de SUA şi Israel

08 Apr 2008   •   00:00

Ministrul iranian al Apărării a declarat luni că lumea are nevoie de un scut antirachetă care să ofere protecţie în faţa ameninţării Israelului şi Statelor Unite, relatează RIA Novosti.



Ministrul iranian al Apărării a declarat luni că lumea are nevoie de un scut antirachetă care să ofere protecţie în faţa ameninţării Israelului şi Statelor Unite, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Teheranul s-a alăturat Rusiei, care se opune planurilor SUA de a desfăşura elemente ale scutului antirachetă în Europa Centrală, menite să contracareze posibile atacuri din partea unor state ca Iranul.
 
"Dacă lumea are nevoie de un scut antirachetă, acesta trebuie folosit pentru a contracara rachete şi ameninţarea nucleară din partea Statelor Unite şi a Israelului, care ameninţă direct sau indirect diferite ţări cu agresiunea sau războiul", a declarat Mostafa Mohammad Najjar.

Ministrul a precizat că afirmaţiile Washingtonului conform cărora scutul antirachetă din Europa va contracara rachetele Iranului nu sunt decît falsuri.

"Arsenalul de rachete al ţării noastre nu este decît pentru apărare şi este o ameninţare doar pentru agresori", a adăugat el.

SUA intenţionează să amplaseze rachete de interceptare în Polonia şi o bază radar în Cehia.

Najjar a precizat că Teheranul este dispus să coopereze cu orice ţară, cu excepţia Israelului, pe care Iranul nu îl recunoaşte, pentru a asigura stabilitatea şi securitatea în Orientul Mijlociu.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin