x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun J.O. 2008 / Spectatorii nu au voie să organizeze proteste

J.O. 2008 / Spectatorii nu au voie să organizeze proteste

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Iun 2008   •   00:00

11:15 • Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing le-au reamintit luni străinilor care vor veni în China cu această ocazie că o serie întreagă de acţiuni, de la proteste fără autorizaţie pină la dormitul sub cerul liber, sunt interzise.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing le-au reamintit luni străinilor care vor veni în China cu această ocazie că o serie întreagă de acţiuni, de la proteste fără autorizaţie pină la dormitul sub cerul liber, sunt interzise.

 

ÎNDRUMAR NECESAR. Lista cu lucrurile interzise, scrisă doar în limba chineză şi postată pe site-ul oficial (www.beijing2008.cn), mai informează că achiziţionarea de bilete pentru JO nu garantează automat că persoanele respective va primi şi viza pentru China. Intrarea în ţară va fi interzisă persoanelor suspectate că pregătesc diversiuni, ca şi în cazul celor care suferă de boli mintale sau de boli transmisibile sexual, precum şi a celor care intenţionează să se implice în prostituţie. Lista îi avertizeză pe cei circa 500.000 de străini aşteptaţi la Beijing în august că aceasta este o ţară care are multe zone în care accesul este interzis. "Nu toată China este deschisă străinilor şi, dacă aceştia nu au permisiunea, nu trebuie să intre în respectivele zone. Străinii trebuie să aibă cu ei documentele. Poliţia are dreptul de a verifica oricind paşapoartele şi celelalte documente", potrivit "manualului", care spune că străinii trebuie să se înregistreze la poliţie la sosirea în China. Guvernul a negat că ar avea o listă neagră cu jurnaliştii consideraţi periculoşi, dar depune eforturi serioase să împiedice grupurile pentru drepturile omului sau cele protibetane să organizeze proteste în timpul JO. Deci, a înăsprit regimul vizelor în ultimele luni. "Spectatorii străini nu vor primi automat viza doar pentru că au bilete la JO şi trebuie în continuare să urmeze regulile în vigoare la ambasadele chineze", potrivit sursei. "Manualul" prezintă, de ademenea, şase activităţi ilegale la evenimentele culturale sau sportive, printre care "afişarea de bannere insultătoare", atacarea arbitrilor sau jucătorilor şi fumatul în tribune. De asemenea, străinii nu vor puta dormi în aer liber pentru a economisi astfel bani. Acest lucru este interzis, "în vederea menţinerii ingienei publice şi imaginii culturale a oraşelor".

 

 

 

×
Subiecte în articol: magazin