x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jamie Oliver, în topul celor bogaţi

Jamie Oliver, în topul celor bogaţi

20 Apr 2010   •   00:00

Maestrul bucătar Jamie Oliver a fost in­clus în premieră în Topul 1000 al celor mai bogate persoane din Marea Brita­ni­e, infor­mează mirror.co.uk, citat de Mediafax.

Renumitul maestru bucătar, devenit un adevărat star pe plan mondial cu ajutorul emisiunilor de televiziune culinare pe care le prezintă, este şi o persoană foarte generoasă, făcând donaţii în valoare de 2,7 milioane de lire sterline (3,08 milioane de euro).

Jamie Oliver, în vârstă de 34 de ani, are o avere de 65 de milioane de lire sterline (74,13 milioane de euro), potrivit topului realizat de publicaţia Sunday Times. Jamie Oliver figurează şi pe poziţia a 22-a din topul donatorilor, după ce a donat 4,2% din totalul averii sale.

Cea mai mare parte din aceste donaţii au fost efectuate prin intermediul fundaţiei sale, The Jamie Oliver Foun­dation. Această organizaţie s-a implicat în pregătirea profesională a peste 120 de tineri provenind din medii defavorizate, care au beneficiat de cursuri de pregătire în lanţul de restaurante nonprofit Fifteen, începând din anul 2002.
Jamie Oliver a scris numeroase cărţi de bucate, a realizat serii televizate, colaborări cu BBC şi Channel 4, difuzate în peste 50 de ţări. (G.A.)

×
Subiecte în articol: lumea