x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Japonezele, umilite de Prada

Japonezele, umilite de Prada

de Sînziana Stancu    |    19 Apr 2010   •   00:00

O fostă angajată a casei de modă milaneze Prada a dat în judecată instituţia pentru hărţuire, discriminare şi desfacerea abuzivă a contractului de muncă.

Rina Bovrisse, o japoneză în vârstă de 36 de ani, căsătorită cu un cetăţean francez, a dat în judecată filiala japoneză a casei de modă Prada, care a concediat-o abuziv. Rina şi alte două foste colege, care au fost concediate în aceleaşi condiţii ca şi ea, au declarat presei nipone că vor lua atitudine "în numele tuturor femeilor japoneze care sunt victime ale hărţuirii şi discriminării la locul de muncă".

"Îmi place această ţară, sunt mândră că sunt japoneză, dar ceea ce observ în Japonia este faptul că mediul de lucru de aici nu este la fel de protejat ca în străinătate (...) Problema cu care ne confruntăm noi astăzi va trebui să fie rezolvată de generaţia noastră", a adăugat Rina. Ea a povestit că patronii le-au forţat pe multe angajate să îşi dea demisia, reproşându-le sistematic faptul că sunt "bătrâne, grase, urâte, cu dinţii stricaţi şi că nu sunt graţioase". Rina a mai povestit că unul dintre şefii ei i-a transmis prin intermediul directorului pentru resurse umane că ar face bine să îşi schimbe coafura, să mai slăbească şi să se îngrijească de condiţia sa fizică, pentru a fi în armonie cu stilul Prada. Directorul respectiv i-a mai transmis că "îi este ruşine cu urâţenia ei".

Rina a cerut în acţiunea intentată împotriva casei de modă mileneze să fie reangajată şi să i se plătească daune morale. Reprezentanţa casei de modă din Japonia nu a făcut nici un comentariu, iar direcţia din Milano a respins categoric toate acuzaţiile aduse de fosta angajată a filialei japoneze.

×
Subiecte în articol: lumea