x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Japonia/ Ţigări vândute pe cartelă

Japonia/ Ţigări vândute pe cartelă

de Corina Andriuta    |    22 Ian 2008   •   00:00
Japonia/ Ţigări vândute pe cartelă

14:52 •  Ministerul Finanţelor din Japonia a luat decizia de a dota aparatele care vând ţigări cu un dispozitiv de identificare a cumpărătorului. În acest fel autorităţile vor să prevină vânzarea ţigărilor către minori, informează tatar-inform.ru. În Japonia orice persoană cu vârsta sub 20 de ani este considerată a fi minor.

Ministerul Finanţelor din Japonia a luat decizia de a dota aparatele care vând ţigări cu un dispozitiv de identificare a cumpărătorului. În acest fel autorităţile vor să prevină vânzarea ţigărilor către minori, informează tatar-inform.ru. În Japonia orice persoană cu vârsta sub 20 de ani este considerată a fi minor.

 

RISC.Companiile care nu şi-au dotat aparatele cu dispozitive de identificare, încă din iulie 2007, vor fi amendate sau li se va retrage liceenţa de vânzare. Asociaţia japoneză a companiilor de tutun şi alte organizaţii vor elibera cartele speciale - cu fotografie. Astfel, aparatele vor putea citi datele de pe aceste cartele în momentul cumpărării pachetelor de ţigări. Asociaţia japoneză a companiilor de tutun a început să doteze aparatele cu dispozitive de citire încă din 2006. La finele anului trecut ea dotase cu aparate cu 67 % din punctele de vânzare din ţar]. Costul modernizării unui aparat costă 700 dolari SUA. Conform datelor oficiale ¼ din populaţia Japoniei fumează. Autorităţile ţării efectuează campanii active anti-tutun, introduc amenzi şi interzic fumatul în locurile publice.



 

×
Subiecte în articol: magazin