x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Joaquin Cortes

Joaquin Cortes

de Claudia Daboveanu    |    23 Iun 2006   •   00:00
Joaquin Cortes
VEDETE
Intalnirile JTI ne surprind cu un supershow flamenco: 24 iunie, ora 19:00, Sala Palatului, Joaquin Cortes…

Daca ati vazut afisul spectacolului si n-ati luat bilete din timp, acum e prea tarziu. Biletele (intre 50 si 200 RON) pentru one man show-ul aceluia care e considerat cel mai mare dansator de flamenco din lume, s-au epuizat imediat ce au fost puse in vanzare.

PE CONT PROPRIU. Spaniolul, nascut intr-o familie de tigani la Cordoba acum 37 de ani, a dansat pe toate marile scene ale lumii. De la 12 ani a studiat baletul clasic si s-a afirmat ca solist al Baletului National Spaniol. Figuri proeminente ale dansului, ca Maya Plisetkaia, Silvie Guillem si Peter Schauffuss, l-au invitat sa le fie partener in spectacole. Din 1992, cariera lui a luat o intorsatura brusca: si-a creat propria companie de dans, "Joaquin Cortes Ballet Flamenco". Show-urile sale - "Cibayí", "Gipsy Passion", "Soul", "Live", "De amor y odio" - au cules aplauzele spectatorilor din intreaga lume. A fost invitat, ca special guest star, la cele mai importante evenimente artistice internationale, de la Grammy Awards la ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar sau Nobel. In timp, a dansat in fata a peste 12 milioane de oameni, iar picioarele lui sunt asigurate pentru suma de trei milioane de euro. Cortes s-a lansat si in cinematografie, jucand in filmele unor regizori renumiti ca Pedro Almodovar, Carlos Saura sau Spike Lee.

SINGUR? "Mi soledad" ("Singuratatea mea") e o incursiune in lumea emotiilor sale personale. "Solea" este jurnalul sau intim, iar singuratatea asumata nu-i altceva decat o cautare a propriei identitati. Decorul - voit minimalist - evita orice artificiu si confera intimitate starilor sufletesti sugerate de muzica. O atentie deosebita s-a acordat luminilor, concepute astfel incat sa creeze ambiante diferite, ce fac din "Mi soledad" un spectacol unic.

"MI SOLEDAD"
Joaquin Cortes prezinta la Bucuresti cel mai nou spectacol al sau: "Mi soledad", care a avut premiera mondiala in mai 2005. De atunci, acest one-man show a fost prezent pe mari scene ale lumii, cu un succes urias. In "Mi soledad", Cortes e acompaniat pe scena de 16 muzicieni. Muzica originala, compusa de Joaquin Cortes, Jos... Carbonell si Antonio Carbonell, reprezinta o fuziune intre stiluri si ritmuri: jazz, muzica cubaneza, clasica si, desigur, flamenco. Costumele sunt creatii originale Jean Paul Gaultier.

×
Subiecte în articol: cortes