x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun John F. Kennedy a avut un copil cu nepoata ultimului împărat al Austriei!

John F. Kennedy a avut un copil cu nepoata ultimului împărat al Austriei!

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Mar 2009   •   00:00
John F. Kennedy a avut un copil cu nepoata ultimului împărat al Austriei!

Tânărul ofiţer de marină John F. Kennedy, s-a îndrăgostit în timpul celui de al Doilea Război Război Mondial de o tânără vieneză. Din relaţia pasională a celor doi amorezi a rezultat un fiu, acum în vârstă de 63 de ani! Povestea aventurii pe care fostul preşedinte al SUA a avut-o în acea perioadă a ieşit la suprafaţă în urma unei relatări a cotidianului vienez Record.Povestea de dragoste, din care a rezultat acest copil care acum îmbogăţeşte clanul Kennedy, a putut avea loc datorită lui...Adolf Hitler. Anexarea Austriei de către Germania nazistă a determinat-o pe frumoasa şi foarte tânăra Elisabeth Hortenau, născută în 1921, la Hinterbrühl, în apropiere de Viena, să emigreze în SUA.  Aici, în cursul vieţii sale ''a colecţionat'' şase soţi, dar i-a spus ''nu'' viitorului preşedinte, care a vrut să se însoare cu ea după ce a aflat că a lăsat-o însărcinată! Fiul născut apoi de frumoasa vieneză, Tony, avea să fie ţinut departe de viaţa tatălui său. În prezent, acesta are 63 de ani şi este negustor de artă în California.

I-a alinat durerea rănilor din război
 
''Mă aflam la Roma cu mama mea, când Hitler a invadat Austria'', a povestit Lisa Lanett pentru Kurier, ''şi în acel moment am decis să nu ne mai întoarcem acasă, ci să emigrăm în SUA. După o căsătorie de scurtă durată cu un mexican, m-am mutat în Phoenix, Arizona, unde mama mea gestiona un motel, Monterey Lodge, în care în timpul războiului a locuit un tânăr ofiţer de marină pe nume John F. Kennedy''. Doamna, care acum poartă cu ''eleganţă vieneză'' numele american de Lisa Lanett, a fost cea care a spus povestea cotidianului austriac. Povestea este cu atât mai deosebită, deoarece Lisa este nepoata ultimului împărat al Austriei, Karl von Habsburg, urcat pe tron după moartea lui Franz Joseph, la 21 noiembrie 1916, îndepărtat de pe tron doi ani mai târziu în urma prăbuşirii imperiului. Tatăl d-nei Lanett, Alfred, era fiul nelegitim, dar recunoscut, al marelui duce Otto de Habsburg, tatăl ultimului kaiser austriac. În acea perioadă Kennedy se afla în capitala Arizonei pentru a se supune tratamentului unui medic local, dr. Lahey, după ce a fost declarat ''inapt pentru serviciul militar'', în urma a două operaţii la coloană, în noiembrie 1944. La 2 august 1943, viitorul preşedinte a fost rănit grav în urma unei acţiuni de război în Pacific, împotriva japonezilor, în timp ce se afla la comanda motovedetei 'PT 109'.

Nu l-a vrut ca soţ

Povestea a fost confirmată pentru Kurier şi de văduva unui medic vienez, care o cunoaşte pe Lisa Lanett de peste 20 de ani. ''În urmă cu patru ani, în timp ce răsfoiam fotografiile albumului ei de familie, mi-a povestit că tatăl fiului ei este Kennedy. O cunsoc bine pe Lisa şi sunt sigură în proporţie de sută la sută că spune adevărul'', a relatat prietena ei, citată de Agerpres. Aventura dintre Lisa şi J.F.K. a fost una de durată, ea continuând şi după ce amorezul a devenit preşedintele SUA. ''Am fost împreună la Miami şi la New York şi am petrecut o săptămână în Cuba. În primăvara lui '45 mi-am dat seama că sunt însărcinată. M-am dus la Kennedy să-i spun şi el m-a cerut în căsătorie'', rememorează Lisa, care a mai adăugat că a refuzat propunerea, deoarece după divorţul ei nu mai dorea alte legături. Ea a subliniat însă că a păstrat legătura cu Kennedy şi după căsătoria acestuia cu Jacqueline, în 1953: ''Am continuat să ne vedem şi după ce el şi-a început cariera politică şi a devenit senator de Massachusetts. Kennedy şi-a asumat chiar cheltuielile academiei militare din Peekskill, lângă New York, frecventată de fiul nostru Tony''.

Tony Bohler, fiul Lisei,  a confirmat întreaga poveste: ''În copilărie, mama mea îmi spunea că tatăl meu era un mexican, Juan del Porto, dar eu am avut întotdeauna îndoieli, pentru că aspectul meu nu avea nimic din trăsăturile mexicane. În urmă cu circa 30 de ani, mama mi-a spus că tatăl meu adevărat era John F. Kennedy, explicându-mi cum l-a cunoscut şi cum s-au îndrăgostit unul de celălalt''.

×
Subiecte în articol: magazin lisa Kennedy