Bucatele zeilor în Egiptul Antic garantau mai degrabă o înmormântare prematură decât nemurirea, au descoperit oameni de ştiinţă din Marea Britanie. Potrivit unui studiu, alimentele delicioase de la ospeţele oferite în cinstea zeilor şi consumate de preoţii egipteni şi familiile lor erau bogate în grăsimi saturate, care nu fac altceva decât să blocheze arterele.
Dovezile provin dintr-o inscripţie de pe pereţii unui templu şi de la analizele cu raze X efectuate asupra mumiei unui preot, care prezenta semne de artere deteriorate şi boli ale inimii.
Traducerea hieroglifelor a dezvăluit mese somptuoase cu carne de vită, păsări sălbatice, pâine, fructe, legume, dulciuri, vin şi bere oferite zeilor de trei ori pe zi, înainte de a fi luate apoi acasă şi mâncate.
O marte parte din alimentaţia preoţilor era bogată în grăsimi saturate, iar azi ar fi catalogată drept junk food, scrie Daily Mail. Carnea de gâscă, consumată în mod obişnuit de aceştia, furniza 63% din energia sa din grăsimi, dintre care 20% saturate. În plus, preoţii mâncau şi un tip de pâine îmbogăţită cu grăsimi, în timp ce prăjiturile erau pregătite cu grăsime animală sau ulei.
Citește pe Antena3.ro