x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Justin revine

Justin revine

de Raluca Grintescu    |    07 Apr 2006   •   00:00
Justin revine

Timberlake va sparge piata cu un nou album in colaborare cu nume grele

MUZICA
Timberlake va sparge piata cu un nou album in colaborare cu nume grele

A trecut ceva…
Da, un minut. Cu exceptia piesei realizate cu Snoop, nu prea am facut mare lucru, dar aveam nevoie de altceva. Dintotdeauna mi-am dorit sa joc in filme, dar am vrut s-o fac asa cum trebuie. Ocaziile nu s-au lasat asteptate, dar am acceptat numai rolurile care mi se pareau cool sau sa lucrez cu cei mai buni regizori.

Si muzica? Ai uitat complet de ea?
Tot timpul imi vin idei. Ca sa nu mai spun ca umblu cu chitara dupa mine chiar si in pauzele de filmari. Simteam doar nevoia sa stau o perioada departe de turnee si promovari. Voiam sa simt ca traiesc.

In ce stadiu te afli cu urmatorul album?
Am scris si compus cel putin 12 piese. Lucrez in continuare si cu alti producatori. Mi-e greu sa pun lucruri pe hartie, simt ca imi incetineste munca, iar colaborarea cu alti oameni pastreaza vibratiile. Intru in studio si acolo imi vine o idee. Daca sunt singur, ma pun la pian si cant ce-mi vine.

In trecut ai avut mai multe show-uri live cu o trupa care a adus un suflu nou muzicii tale. Te-ai axat mai mult pe instrumentatie live pentru noul material?
Bineinteles. M-am ocupat de productia acestui album mai mult decat am facut-o cu anterioarele. In ultimii doi ani am produs mai mult pentru altii. Ceea ce este mai usor intrucat nu te oglindeste. Cand esti in afara unei situatii este ca si cum ai fi pe tusa relatiei prietenului tau si de acolo poti sa-i spui "E cam nasol" sau "E OK". Este usor sa-i influentezi intr-un fel sau altul. Cand vine vorba sa compui pentru tine, devine o lupta in care nesiguranta iese la suprafata pentru ca nu cunosti nici rezultatul, nici reactiile publicului.

Lucrezi din nou cu Timbaland si Rick Rubin, nu-i asa?
Abia astept sa lucrez cu Rick. Este ceva nou pentru mine. Cand m-am intalnit prima data cu Rick mi-a spus: "Nu te voi influenta in nici un fel. Faci ce vrei, iar eu voi duce lucrurile intr-o directie care te caracterizeaza". Ceea ce pentru un artist reprezinta o siguranta nemaipomenita.

Timbaland si-a adus un aport masiv la succesul primului tau album. Intorcandu-te la el pentru un nou disc si un sunet diferit inseamna totodata evolutia acestuia?
In ceea ce priveste istoria beat-urilor din hip-hop, Timbaland este cel mai bun creator. Sa zicem ca-l pun pe Dr Dre intr-un loc, pe Tim in altul, pe Neptunes in altul si pe Hi-Tek in altul. Toti au ceva in comun, dar ceea ce stimez la Tim este faptul ca nu ii este frica sa iasa din locul marcat. Cu Tim e altceva. Cand colaboram, il imping sa se stimuleze, iar el ma indeamna sa ma stimulez. Cand lucrez de unul singur, am o melodie in cap si o slefuiesc pana nu mai pot. Cu Tim se intampla exact opusul.

Se pare ca te-ai intors sa colaborezi din nou cu Will.I.Am. Exista o alchimie intre voi?
Evident. Mai demult am primit un telefon de la Taboo (Black Eyed Peas) in care ma ruga sa-i ajut cu piesa "Where is the Love". Aveau o idee, aveau versuri, dar nu aveau clenciul. Mi-a trimis partea instrumentala pe voicemail si mi-a venit ideea. M-am intors in L.A. sa stau de vorba cu Will si sa finisam melodia. Ne-am amuzat si ne-am inteles formidabil, ceea ce dus la o a doua colaborare cu el si implicit cu BEP. Intr-o zi, Will mi-a zis: "Tie iti place sa faci beat-uri, mie sa fac piese. De ce nu facem ceva impreuna?" Iata-ne acum parteneri.

×