x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Knut a adus grădinii zoologice din Berlin un profit de 5 milioane de euro

Knut a adus grădinii zoologice din Berlin un profit de 5 milioane de euro

de Jurnalul National    |    21 Feb 2008   •   00:00


Ursul polar Knut, devenit o 'celebritate' în Germania şi în străinătate, a adus anul trecut grădinii zoologice din Berlin un profit de 5 milioane de euro şi a atras peste 500.000 de vizitatori în plus, relatează Spiegel în ediţia sa electronică.




Ursul polar Knut, devenit o 'celebritate' în Germania şi în străinătate, a adus anul trecut grădinii zoologice din Berlin un profit de 5 milioane de euro şi a atras peste 500.000 de vizitatori în plus, relatează Spiegel în ediţia sa electronică. Potrivit directorului grădinii zoologice Bernhard Blaszkiewitz, cea mai mare parte a profitului provine din creşterea numărului de bilete vândute, în condiţiile în care numărul vizitatorilor a crescut cu peste 500.000 în 2007. În acelaşi timp, vânzarea de produse legate de imaginea lui Knut - jucării, jocuri, bijuterii personalizate şi chiar o figurină din porţelan, a adus circa 750.000 de euro.
Blaszkiewitz nu a dorit să comenteze o cerere din partea proprietarului tatălui lui Knut, Lars, grădina zoologică din Neumünster, nordul Germaniei, privind o parte din profit. Grădina zoologică din Berlin a refuzat să plătească, iar cele două zoo sunt acum în contact prin intermediul avocaţilor, potrivit presei locale. Knut nu a reprezentat doar o 'mană cerească' în materie de bani, ci a generat şi un imens interes public pentru urşii polari şi ameninţarea reprezentată de încălzirea climatică pentru habitatul lor, a adăugat Blaszkiewitz.
Singura problemă este că ursul Knut a monopolizat interesul presei şi al multor vizitatori. De exemplu, a auzit cineva de Paul, hipopotamul pigmeu, născut la grădina zoologică din Berlin anul trecut? Naşterea lui a trecut neobservată, deoarece toată lumea se îngrămădea să-l vadă pe Knut. 'Oamenii se duceau să-l vadă pe Knut şi treceau repede pe la celelalte animale', a povestit Blaskiewicz.

×
Subiecte în articol: magazin knut