x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La inălţime!

La inălţime!

de Raluca Grintescu    |    30 Oct 2007   •   00:00
La inălţime!

In Praga, schimbarea fusului orar a dat de furcă unui angajat care a fost nevoit, in miez de noapte, să se cocoaţe la inălţime şi să dea ceasul inapoi manual.

In Praga, schimbarea fusului orar a dat de furcă unui angajat care a fost nevoit, in miez de noapte, să se cocoaţe la inălţime şi să dea ceasul inapoi manual. Una dintre cele mai atractive privelişti turistice, devenită simbol al oraşului, ceasul astronomic din Praga este situat pe partea de sud a turnului Vechii Primării. Realizat in anul 1400, ceasul este compus din două panouri gigantice: cel de sus este astronomic, iar cel de jos are funcţie calendaristică.

Â

Belgia - Au evadat cu ajutorul unui elicopter

Doi deţinuţi au evadat duminică, intr-un mod spectaculos, din inchisoarea din Ittre, la sud de Bruxelles, cu ajutorul unor complici care au creat o diversiune prin prăbuşirea unui elicopter in curtea penitenciarului. Complicii au luat ostatic un pilot de elicopter, apoi au făcut să se prăbuşească intenţionat aparatul in curtea clădirii, pentru a uşura fuga lui Nordine Ben Allal, 27 de ani, condamnat pentru mai multe atacuri cu armă, şi a unui alt prizonier, care nu a fost imediat identificat. Ben Allal a mai evadat din inchisoare in 2004 şi a rănit atunci doi poliţişti din Bruxelles.

Â

Incident - Extratereştrii furăcioşi

O investigaţie demarată in Italia in vederea elucidării cauzelor unor incidente bizare petrecute in Canneto Di Caronia (Sicilia) - in care mai multe frigidere, televizoare şi telefoane mobile au luat foc din senin - a concluzionat că de vină sunt… extratereştrii. Potrivit investigatorilor, in spatele incidentelor ar putea sta extratereştrii, care testează arme secrete. Localnicii au pus totul pe seama unor forţe supranaturale, in timp ce exorcistul-şef al Vaticanului, părintele Gabriele Amorth, a sugerat că totul este opera satanei.

Â

Longevitate - Scoică de peste 400 de ani

O scoică descoperită recent pe coasta Islandei a fost  numită cel mai longeviv animal din lume, după ce s-a constatat că trăieşte de peste 400 de ani. Potrivit BBC Online, scoica a fost poreclită Ming, datorită faptului că s-a născut pe vremea cănd dinastia cu acelaşi nume era la putere in China. Potrivit Guinness Book of Records,  animalul cel mai longeviv cunoscut pănă in prezent era o scoică de 220 de ani, descoperită in 1982. Scoica găsită in Islanda era la "vărsta copilăriei" cănd Regina Elisabeta I ocupa tronul Angliei şi cănd Shakespeare işi scria piesele.

Â

Berlin - A evadat pe post de bagaj

O tănără de 18 ani a reuşit să evadeze dintr-o inchisoare din Germania, după ce s-a ascuns in valiza unei alte deţinute care fusese eliberată. Steffi Krause a venit cu ingenioasa idee, după ce a aflat că cea cu care impărtăşea celula urma să fie eliberată din inchisoarea situată in Neustadt am Ruebenberge. Gardienii au observat  dispariţia ei abia spre seară, la inspectarea celulelor. Deocamdată, cele două tinere se află incă in libertate, iar poliţia incearcă să le găsească.

Â

×
Subiecte în articol: magazin