Într-o nouă serie Discovery în opt părţi, Cei mai bogaţi oameni din lume prezintă în exclusivitate vieţile a 32 multi-milionari şi miliardari.
Cei mai bogaţi oameni ai planetei
Într-o nouă serie Discovery în opt părţi, Cei mai bogaţi oameni din lume prezintă în exclusivitate vieţile a 32 multi-milionari şi miliardari. Primul episod demarează cu mult stil, intrând în viaţa a patru dintre cei mai bogaţi oameni din lume, fiecare provenind dintr-un alt mediu. De la un magnat al gazelor naturale până la un filantrop hindus, echipa de filmare are acces total, surprinzând momente nepreţuite şi oferind o perspectivă fascinantă asupra modului în care trăiesc “ceilalţi”.
AVERI. Filmate pe o durată de mai bine de şase luni în 26 de ţări, personajele programului au averi ce pornesc de la 14 milioane euro (20 milioane dolari) până la aproximativ 5 miliarde euro (7 miliarde dolari), cu o valoare cumulată de peste 17 miliarde euro (25 miliarde dolari)!
Avioane particulare, automobile rapide, yacht-uri şi gărzi personale – iată doar o parte din viaţa multi-milionarilor, iar programul Cei mai bogaţi oameni din lume vă dezvăluie totul: cine sunt ei, cum s-au îmbogăţit şi ce îi mai impresionează. Un miliardar rus are tot ce îşi doreşte, mai puţin singurul lucru de care are nevoie – timp. Un playboy australian, născut într-o familie bogată, dar decis să îşi “sape” propria nişă în industria divertismentului, ne invită în lumea lui hedonistă cu petreceri târzii, şampanie şi femei superbe.
Cine sunt cei super-bogaţi?
Programul Cei mai bogaţi oameni din lume străbate globul din America până în regiunea Asia-Pacific, din Europa până în Orientul Mijlociu şi Africa, în încercarea de a găsi răspuns la această întrebare. Iată câteva dintre cele mai bogate personaje prezentate de documentar: Calvin Ayre (46 de ani şi o avere de 1,42 miliarde de euro, din jocuri de cărţi online), Jeremy Paxton (46 de ani şi 140 de milioane de euro în domeniul imobiliar), John Ilhan (42 de ani şi 176 milioane euro, din telefonie mobilă), Henrik Orgreen (37 de ani şi 14 milioane de euro din ochelari de lux), Alejandro Sanz (38 de ani şi 28 de milioane de euro din muzică), Zucchero (52 de ani şi 60 de milioane de euro din muzică), Jacque Torres (48 de ani şi 17,5 milioane de euro din dulciuri).
Info
Adevăraţii supraoameni. Acest program dezvăluie poveştile uimitoare ale unor oameni din viaţa reală, dotaţi cu puteri extraordinare. În Elveţia facem cunoştinţă cu o femeie care combină percepţiile senzoriale astfel încât poate efectiv să “guste” muzica; în Turcia, un pictor care a fost comparat cu maestrul renascentist Brunelleschi s-a născut fără ochi; iar în Olanda trăieşte un bărbat care are inexplicabila putere de a rezista frigului extrem. (A.V.P.)
Invazia meduzelor. Meduzele se numără printre animalele care inspiră frică, fără a fi pe deplin înţelese. Prezente în toate oceanele lumii, meduzele se înmulţesc într-un ritm alarmant. De mulţi ani, plajele mărilor din zona temperată sunt periodic invadate de meduze. Un studiu realizat de cercetătorii spanioli relevă însă că, mai nou, aceste organisme sunt mai multe şi mai otrăvitoare ca în trecut. Peştii de dimensiuni mari, precum tonul, care le-ar fi putut reduce numărul, întrucât se hrănesc cu meduze, au fost intensiv pescuiţi de oameni şi, prin urmare, “gelatinoasele” au rămas fără duşmani naturali. (Raluca Grinţescu)