x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maraton Roma

Maraton Roma

de Cristina Ologeanu    |    07 Apr 2006   •   00:00
Maraton Roma

Sapte episoade intr-unul singur in doar o noapte

SERIALE&TELENOVELE
Sapte episoade intr-unul singur in doar o noapte

La mai bine de o luna de la lansarea sa, serialul "Roma" va beneficia in aceasta sambata de un "tratament aparte". Canalul de televiziune HBO a pregatit un adevarat maraton: incepand cu ora 21:00 vor fi difuzate primele sapte episoade ale serialului. Fara pauza!

CIFRE. Serialul original "Roma" a implicat o munca de proportii uriase, atat din punct de vedere al evidentelor istorice, cat si al eforturilor si resurselor folosite. Este unul dintre cele mai costisitoare seriale ale tuturor timpurilor, bugetul sau ridicandu-se la suma de 100 milioane de dolari. Decorurile au fost create de o echipa internationala formata din 350 de specialisti. A fost nevoie de confectionarea a peste 4.000 de obiecte de vestimentatie, care poarta semnatura lui April Ferry, designerul de costume nominalizat la Oscar, dintre care 2.500 au fost utilizate numai pentru primele trei episoade. In Bulgaria au fost realizate aproximativ 1.250 de perechi de incaltari, iar o serie de 250 de tunici barbatesti, fiecare cantarind aproape 16 kg, a fost realizata in India.

REALITATE. Serialul vorbeste despre fascinanta, pasionala, dar si extrem de cruda lume romana antica si se adreseaza atat telespectatorilor pasionati de film, cat si celor interesati de istorie si de politica. Viata de zi cu zi este prezentata intr-o maniera unica, dintr-o perspectiva care nu a mai fost abordata pana acum. Sute de oameni, pe langa actori, au contribuit la realizarea acestui serial original, care si-a dorit sa pastreze acea realitate atat prin povestea in sine, cat si prin efectele vizuale. De aceea, s-a decis ca este necesara colaborarea cu consultantul istoric Jonathan Stamp, care a lucrat inainte la departamentul de arheologie al BBC. De altfel, serialul este o coproductie HBO si BBC.

POVESTE. "Roma" este povestea a doi soldati romani obisnuiti si a familiilor lor. Serialul vorbeste despre dragoste si tradare, stapani si sclavi, soti si sotii. Povestea incepe in anul 52 i.Ch., cand Gaius Julius Caesar (Cezar) reuseste sa cucereasca pe deplin Galia dupa opt ani de razboi si se pregateste sa se intoarca la Roma. Se indreapta spre casa impreuna cu mii de soldati caliti in batalii, o prada enorma in aur si sclavi si un program radical de schimbare sociala. Inspaimantata, aristocratia ameninta cu judecarea lui Caesar pentru crime de razboi de indata ce va pune piciorul in Roma. Vechiul prieten si mentor al lui Cezar, Pompei Magnus, incurajeaza revolta cu scopul de a mentine echilibrul puterii.

NEWS

Mai sexy decat Colin Farrell

Christian Meier (foto), interpretul lui Santos Torrealba din telenovela "La Tormenta", difuzata de postul Acasa de luni pana vineri de la orele 19:30, se poate mandri ca se numara printre cei mai frumosi 50 de barbati din America Latina. Revista hispanica "Mira!" a facut un clasament cu "Cei mai sexy 50 de barbati" din America de Nord si America Latina unde Christian ocupa onorabilul loc 17: "Este peruanul cel mai cunoscut, protagonist al multor telenovele de succes si are o promitatoare cariera in cinematografie", scrie revista amintita. Desi nu este in fruntea clasamentului, Christian Meier are un motiv de bucurie: el ocupa o pozitie mai buna in top fata de actorul irlandez Colin Farrell si de mexicanii Valentino LanÃşs si Gabriel Soto. "Aceste lucruri iti alimenteaza orgoliul, te ajuta sa te simti apreciat, dar nu o sa ajung sa ma cred cel mai bun dintre toti ceilalti datorita acestui clasament", marturiseste interpretul lui Santos Torrealba. Special pentru rolul din "La Tormenta", Christian si-a petrecut mult timp in sala de forta. Actorul doreste sa arate cat mai bine avand in vedere ca va filma si pe jumatate dezbracat.
×
Subiecte în articol: roma