x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marmota Phil: Încă şase săptămâni de iarnă

Marmota Phil: Încă şase săptămâni de iarnă

02 Feb 2010   •   00:00

Iarna va dura încă şase săptămâni în Statele Unite ale Americii, a "anunţat" marmota Phil din Punxsutawney (o mică localitate din statul Pennsylvania), ale cărei previziuni meteorologice se bazează, potrivit tradiţiei, pe analiza propriei umbre, a informat AFP.



Ca în fiecare an, potrivit unei tradiţii care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, membrii Clubului Marmotei, purtând frac şi joben, s-au reunit la 2 februarie, în zorii zilei, pentru a scoate animalul din vizuină ca să afle cum va fi vremea. Dacă marmota Phil îşi vede propria umbră, iarna va dura încă şase săptămâni. Dacă este înnorat şi nu apare nici o umbră, primăvara va sosi mai repede. Ritualul insolit atrage în fiecare an mii de turişti.

Acest tip de ceremonie are loc în mai multe localităţi din nordul SUA şi Canada, însă autorităţile din Punxsutawney spun că "toţi ceilalţi sunt nişte impostori" şi că "doar predicţiile lui Phil sunt exacte, iar acest lucru se întâmplă de peste 120 de ani". Legenda spune că longevitatea marmotei Phil se datorează unui elixir, care îi adaugă de fiecare dată şapte ani de viaţă atunci când îl bea. (MFM)

×
Subiecte în articol: magazin