x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Match Point

Match Point

de Sebastian S. Eduard    |    24 Mar 2006   •   00:00
Match Point

Woody Allen, regizor si scenarist al unui film cu mai multe nominalizari la Premiile Oscar, Cesar si Globul de Aur

FILM
Woody Allen, regizor si scenarist al unui film cu mai multe nominalizari la Premiile Oscar, Cesar si Globul de Aur

Cel care a spus "Mai bine sa fiu norocos decat bun" si-a cercetat in profunzime viata. Oamenilor le e teama sa vada cat de mult depinde viata lor de noroc. E inspaimantator sa te gandesti cat de mult iti scapa de sub control. Sunt momente intr-un meci cand mingea loveste partea de sus a fileului si pentru o fractiune de secunda poate fie sa se duca inainte, fie sa cada inapoi. Cu putin noroc, se duce inainte si castigi. Sau se poate sa nu fie asa si pierzi. Cam asta este filozofia filmului "Match Point", premiera saptamanii pe marile ecrane.

FILMARI In vara anului 2004, Woody Allen s-a dus la Londra pentru a filma "Match Point", prima sa productie realizata in intregime in afara orasului sau natal, New York. El a inceput filmarile principale in iulie 2004, iar filmarea a durat circa sapte saptamani la Londra si in jurul orasului. Locatiile au inclus unele dintre cele mai cunoscute obiective, cum ar fi Galeria Tate Modern, Parcul St. James si unul dintre cele mai recente locuri "The Gherkin". "A fost o experienta minunata sa lucrez cu o echipa britanica. Am avut o echipa grozava, cu oameni foarte prietenosi, extraordinar de eficienti si buni in tot ceea ce faceau in fiecare sector. Era un stil lejer si agreabil, iar fiecare a contribuit cu propriul entuziasm, ceea ce a facut ca aceasta experienta sa fie si mai placuta", spune Allen.

DRAMA. "Match Point" este o drama despre ascensiunea unui tanar in societate si consecintele teribile ale ambitiei lui. Protagonistul se imparte intre doua femei si, negasind nici o solutie, recurge la actiuni extreme. Toti actorii sunt englezi, iar actiunea vizeaza inalta societate din Anglia, cu Scarlett Johansson interpretand rolul unei frumoase americance care intervine intre Jonathan Rhys Meyers si sotia lui, Emily Mortimer. Matthew Goode este fratele bogat al lui Emily, care genereaza evenimentele tragice.

VIDEO&DVD

AZI 13, MAINE 30. Jennifer Garner si Mark Ruffalo incanta in aceasta comedie romantica avand drept pretext o incursiune in viitor a unei preadolescente care se transforma din tocilara in femeie fatala. Cu ajutorul unui praf magic, Jenna Rink, in varsta de 13 ani, se transforma peste noapte intr-o femeie superba de 30 de ani, avand tot ce a visat vreodata, cu exceptia prietenului ei, Matt. Femeia de 30 de ani este nevoita sa creeze magie pe cont propriu pentru a o ajuta pe fetita dinauntru sa gaseasca dragostea adevarata.
An: 2005 - Suport: DVD - Genul filmului: comedie

CRACIUN FERICIT! Filmul se bazeaza pe o realitate istorica mai putin cunoscuta marelui public: un eveniment ce s-a petrecut cu adevarat in Ajunul Craciunului, in 1914. Pe campul de lupta al primului razboi mondial, eroii principali ai ecranizarii iau parte la o fraternizare fara precedent intre soldatii germani, francezi si scotieni. Un film superb ce merita vazut, daca nu la cinema, macar acasa, in familie.
An: 2005 - Suport: DVD - Genul filmului: drama

HOOK. Peter Pan - eroul care nu imbatraneste niciodata - s-a facut mare! Chiar a si uitat cum sa zboare! Intra in lumea magica si misterioasa a celor 100 de veri pline de distractie in care Tinkerbell, zana nemuritoare si credincioasa, se reintoarce in Tarmul de Nicaieri in cautarea copilariei pierdute a lui Peter si se confrunta cu dusmanul sau personal, Capitanul Hook. Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts si Bob Hoskins fac parte din distributie.
An: 1991 - Suport: DVD - Genul filmului: comedie
×