x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Megastructuri din antichitate

Megastructuri din antichitate

05 Oct 2007   •   00:00

Pe parcursul seriei "Megastructuri antice" vom face o incursiune in lumea spectaculoasă a monumentelor şi structurilor datate din Antichitate.

NATIONAL GEOGRAPHIC/Megastructuri antice/Documentar/Duminică 21:00

Pe parcursul seriei "Megastructuri antice" vom face o incursiune in lumea spectaculoasă a monumentelor şi structurilor datate din Antichitate.

Astfel, vom vizita simbolul Romei, Colosseumul, iţi dezvăluim cum arhitecţii secolului I e.n. au secat un lac de mărimea a cinci terenuri de fotbal pentru a construi o impresionantă arenă cu capacitatea de 55.000 de spectatori. Apoi vom pătrunde in lumea magică a Marii Piramide din Giza şi cum intregul Egipt a fost mobilizat, in 2551 i.e.n., pentru a tăia şi muta două milioane de pietre care alcătuiesc ultima minune a lumii antice rămasă in picioare. Seria analizează cum constructorii Catedralei Chartres au infruntat opoziţia, violenţa şi distrugerile pentru a crea structura magnifică ce a rezistat aproape opt secole.


GIGANT. Impăratul Vespasian, fondatorul dinastiei Flaviane, a inceput construcţia Colosseumului in anul 72 i.e.n. Aceasta a fost incheiată in anul 80 e.n., la un an după moartea sa. Uriaşul amfiteatru a fost construit in locul unui lac artificial, parte din marele parc construit de Nero in centrul Romei, care includea de asemenea şi Domus Aurea, şi statuia Colossus. Această gigantică statuie a lui Nero (36 m inălţime), care il prezenta pe impărat in chip de zeu al soarelui, a dat numele actual al construcţiei - Colosseum.

×
Subiecte în articol: documentar