x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Menajerele din România scot miliarde de euro din buzunarele italienilor

Menajerele din România scot miliarde de euro din buzunarele italienilor

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iun 2008   •   00:00
Menajerele din România scot miliarde de euro din buzunarele italienilor

10:42 • Un raport al Institutului de cercetare Censis, pe problema socială a imigranţilor din Italia, relevă faptul că numai menajerele imigrante cîştigă anual peste 10 miliarde de euro! Conform datelor publicate, majoritatea menajerelor care lucrează oficial în Italia provin din Estul Europei.

Un raport al Institutului de cercetare Censis, pe problema socială a imigranţilor din Italia, relevă faptul că numai menajerele imigrante cîştigă anual peste 10 miliarde de euro! Conform datelor publicate, majoritatea menajerelor care lucrează oficial în Italia provin din Estul Europei.

RISIPĂ DE BANI. Documentul arată că situaţia socială din Italia "risipeşte resurse şi nu corespunde nevoilor". Raportul subliniază şi că, în perioada 2004 - 2007, s-a înregistrat o scădere semnificativă, cu 20,8%, a numărului de imigranţi angajaţi în familii, "semn al unei întoarceri la munca la negru. Numărul real a menajerelor care lucrează în Italia este clar superior datelor oficiale. Potrivit estimărilor, există între 700.000 şi 800.000 de persoane care lucrează în familii, iar valoarea anuală a activităţii lor se ridică la 10 miliarde de euro". În ceea ce îi priveşte pe cei 646.000 de imigranţi regularizaţi în anul 2002, Censis afirmă că, cinci ani mai tîrziu (2007), 505.000 dintre ei aveau în continuare un loc de muncă şi o situaţie legală. Peste 88.000 dintre ei s-au căsătorit. Raportul atrage, însă, atenţia, că, după regularizarea din anul 2002, un imigrant din cinci - în total aproximativ 142.000 - lucrează în economia subterană, "ceea ce dovedeşte capacitatea redusă a sistemelor de a-i integra".

×
Subiecte în articol: magazin