x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moarta 5 minute!

Moarta 5 minute!

de Radu Popa    |    07 Apr 2006   •   00:00
Moarta 5 minute!

In timpul unei operatii, Liz Taylor si-a parasit trupul cateva minute

MISTERE
In timpul unei operatii, Liz Taylor si-a parasit trupul cateva minute

Nascuta la 27 februarie 1932, Elizabeth Taylor, poreclita "femeia cu ochii violeti", mentioneaza uneori o experienta traita pe masa de operatie, in timpul unei dificile interventii chirurgicale. Ea isi aminteste ca a auzit, ca prin vis, glasurile medicilor declarand-o moarta, inainte de a intra intr-un tunel la capatul caruia se zarea o lumina stralucitoare. Liz marturiseste ca, in intervalul de timp in care a fost considerata moarta din punct de vedere clinic, a intalnit spiritul lui Michael Todd, unul dintre fostii sai soti, considerat "marea iubire a vietii". Reintalnindu-l, Elizabeth a dorit sa ramana alaturi de Mike. Dar el, dovedind ca inca o iubea, a "impins-o" inapoi spre viata reala.

DIAGNOSTIC ERONAT. Episodul s-a petrecut la sfarsitul anilor ’50. Michael Todd, al treilea sot al lui Elizabeth, isi pierduse viata intr-un accident de avion, in anul 1958. Liz isi aminteste ca, la un moment dat, in timpul operatiei, medicii au crezut ca a murit, lipind pe perete un bilet in care era mentionata ora decesului. Revenirea la viata i-a surprins pe toti cei aflati in incapere. Intamplarea a determinat-o pe actrita sa priveasca increzatoare viitorul, chiar si dupa plecarea din aceasta lume. Ea nu ezita sa afirme: "Nu ma mai tem de moarte. Am fost deja acolo".

LUPTATOAREA. In luna noiembrie 2004, Taylor a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca congestiva, o afectiune grava, provocata de incapacitatea inimii de a pompa suficient sange in organism. Liz si-a fracturat coloana de cinci ori, a supravietuit unei operatii de inlaturare a unei tumori cerebrale benigne, lupta cu un cancer de piele si a avut, de doua ori, pneumonie. Problemele de sanatate au determinat-o pe Liz sa-si faca planuri pentru momentul "marii plecari". Ea a solicitat sa fie incinerata, si cenusa sa sa fie imprastiata in Tara Galilor, locul de bastina al actorului Richard Burton, care i-a fost sot de doua ori.

×