x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mobilul ne apără de demenţă

Mobilul ne apără de demenţă

de Irina Cristea    |    07 Ian 2010   •   00:00

Câmpul electromagnetic generat de telefonul mobil poate fi asociat şi cu alte "urmări" decât durerile de cap, dereglarea ritmului cardiac sau cancerul, probleme de sănătate cu care a tot fost asociat de-a lungul anilor. El poate fi şi "de bine", asigură un grup de cercetători din Florida, care au concluzionat utilizarea telefonului mobil reduce riscul apariţiei maladiei Alzheimer, ba chiar, în unele cazuri, o poate vindeca, scrie publicaţia electronică Express.co.uk.

Studiul a arătat că undele electromagnetice emise de telefonul mobil pot distruge plăcile care se formează pe creier în boala Alzheimer şi care împiedică transmiterea influxului nervos de la un neuron la altul.

E drept, deocamdată studiul echipei de la Centrul de Cercetare a maladiei Alzheimer din Florida a avut drept protagonişti şoareci de laborator, dar coordonatorul cercetării, Dr Gary Arendash, s-a arătat foarte încurajat de rezultat.

Consultaţi cu privire la rezultatele înregistrate de colegii de peste ocean, britanicii de la Fondul pentru Cercetarea maladiei Alzheimer s-au arătat destul de sceptici. "Nu ştim dacă la oameni se vor înregistra aceleaşi efecte ca la şoareci", a declarat, pentru Express, o reprezentantă a organizaţiei.

×
Subiecte în articol: lumea