x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moda piercing-ului corset ia tot mai multă amploare

Moda piercing-ului corset ia tot mai multă amploare

05 Mai 2011   •   17:36
Moda piercing-ului corset ia tot mai multă amploare

Istoria piercing-ului de tip corset a început încă din urmă cu câţiva ani, fiind iniţial cunoscută în comunităţi restrânse. Acum însă, “corsetul” al cărui panglică trece prin cercei prinşi de diverse zone întinse de piele pare să câştige tot mai mult teren, cel puţin în Marea Britanie, "Îl vor tot felul de oameni, care vor să arate diferit de ceilalţi. Am avut, de exemplu, o mamă de 45 de ani, care vroia să şi-l facă pentru o adunare a tatuaţilor sau studenţi la Arte cărora le plac fetişurile şi durerea", povesteşte Laura Haunt, proprietara unui salon de tatuaje şi piercing în Southampton, cpentru DailyMail.

Preţul mediu al unui astfel de corset la salonul său costă aproximativ 300 de lire, în funcţie de numărul de cercei pe care îi aplică persoanei doritoare de o astfel de podoabă. "Nu este deloc periculos, în câteva săptămâni, trei, patru, pielea pur şi simplu creşte la loc, lăsând doar câteva cicatrici roşii. Nu e periculos şi pentru că e un piercing de suprafaţă, inelele nu sunt înfipte adânc sub piele. Da, e o rană deschisă, dar de care trebuie să ai grijă ca de oricare alta. Mulţi vor să-şi facă un astfel de piercing, dar pentru unii este prea dureros", adaugă artista în tatuaje.

Acestea fiind zise, nu este de mirare că şi Lady Gaga este fan al acestei mode, declarând că ar dori să îşi facă un astfel de piercing, însă, cumva, această afirmaţie nu pare deloc surprinzătoare venind de la excentrica interpretă.

Astfel, există, pe de-o parte fanii entuziasmaţi ai noii mode, însă din urmă vine şi părerea esteticienilor oripilaţi de aceasta, care îi sfătuiesc pe doritori să se abţină, mai ales din considerente de sănătate. "Orice piercing, superficial sau nu, produce o cicatrice şi oamenii fac cicatrici diferit. Unii le fac uşoare, altora locul respectiv li se acoperă cu ţesuturi roşii, groase, supracrescute, şi sfârşeşti cu o umflătură roşie, care e permanentă. În anumite cazuri, arată absolut oribil. Iar rândurile acestea de inele care perforează pielea pot sângera sau se pot infecta. Ele trag de piele şi pot atrage sub ea orice", spune esteticianul britanic Kevin Hancock.

 

×
Subiecte în articol: sanatate moda piercing corset