x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moldova/ Tiraspolul ridică un monument eroilor transnistreni morţi în războiul cu cotropitorii de la Chişinău

Moldova/ Tiraspolul ridică un monument eroilor transnistreni morţi în războiul cu cotropitorii de la Chişinău

de Vitalie Calugareanu    |    19 Feb 2008   •   00:00

14:19 • „Uniunea Apărătorilor Transnistriei” a solicitat administraţiei de la Tiraspol inaugurarea unui complex memorial dedicat „eroilor transnistreni, morţi în războiul din 1992 cu cotropitorii de la Chişinau”. Conform presa.md., solicitarea fost depusă la ultima şedinţă a Consiliului Orăşenesc Tiraspol.

„Uniunea Apărătorilor Transnistriei” a solicitat administraţiei de la Tiraspol inaugurarea unui complex memorial dedicat „eroilor transnistreni, morţi în războiul din 1992 cu cotropitorii de la Chişinau”. Conform presa.md., solicitarea fost depusă la ultima şedinţă a Consiliului Orăşenesc Tiraspol.

 

Proiectul viitorului memorial a fost deja elaborat de arhitectul-şef al de la Tiraspol, Aleksandr Narolski. Acesta va cuprinde un zid pe care vor fi gravate numele celor căzuţi. Reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol consideră că edificarea unui astfel de memorial va fortifica „sentimentul naţional” al tinerilor din stânga Nistrului, care „nu trebuie să uite cum a luat naştere statul transnistrean”.

×
Subiecte în articol: magazin