x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Monica Ghiurco

Monica Ghiurco

08 Iun 2007   •   00:00

Pe Monica Ghiurco o puteţi urmări de vineri pănă duminică la TVR 2, la "Ora de ştiri". Duminica, ora prănzului o găseşte tot pe micile ecrane, de data aceasta la TVR 1, la "Săptămăna politică", iar de două ori pe lună, sămbăta şi duminica, prezintă Jurnalul de la ora 14:00. Aceasta este activitatea Monicăi, care a trecut prin toate "stadiile" muncii in televiziune: reporter de teren, prezentator de ştiri, moderator de talk-show politic. De altfel, această trecere i se pare foarte firească: "Le-o recomand tuturor celor care intră in lumea televiziunii, dacă vor să cunoască intr-adevăr ce inseamnă jurnalismul de televiziune".

 "Nu mă laud, dar sunt foarte puţini cei, mai ales cele, care au ales acest traseu spre «celebritate». Poate pentru că este şi cel mai greu. Am incercat să imbin toate aceste activităţi, ca să pot pretinde că mă exprim in cunoştinţă de cauză", a adăugat Monica. Care din aceste misiuni ii este cea mai dragă? "Pentru mine, cea mai interesantă este categoric realizarea emisiunii "Săptămăna politică". Cea mai provocatoare este cea de producător-prezentator al "Orei de ştiri" de la TVR 2, iar cea mai grea, pentru că oferă informaţie primară, direct de la sursă, este cea de reporter. Iar in această postură, reporterul este cel care garantează corectitudinea informaţiei, elementul cel mai important al unei ştiri. Sunt deja cinci ani de cănd am intrat in TVR, am făcut şi fac cu mare plăcere toate cele trei genuri de activităţi."

AUDIENŢĂ, DE MICĂ. Incă din copilărie, Monica a avut o "atracţie" către "audienţă". Pentru că a invăţat literele de la o vărstă fragedă, educatoarele obişnuiau să fie suplinite la ora de lectură: "Aşa că mă puneau pe un scăunel in mijlocul incăperii, cu toţi copiii aşezaţi pe jos, pe covor, de jur-imprejur. De pe-atunci imi plăcea să captez atenţia. Nu imi trecea insă prin cap, şi nici ai mei nu se găndeau, că aş putea să ajung om de televiziune". Iar pănă a ajunge aici, prin mintea fetiţei şi adolescentei Monica au trecut multe meserii. In şcoala primară a dorit să se facă actriţă. "Apoi scriitor, pentru că am inceput să iau premii la olimpiade. In liceu m-am găndit la medicină sau matematică, dar a venit Revoluţia şi opţiunile s-au inmulţit. Cert este că am ales Economia pentru că imbină căte puţin din mai multe pasiuni ale mele. Nu mă găndeam atunci că voi lucra in presă. Dar toate au mers spre ceea ce sunt acum", a adăugat Monica Ghiurco.


Citeşte de la 4 ani


Monica Ghiurco povesteşte că a descoperit tainele cititului de la o vărstă foarte fragedă: 4 ani. "Aveam o carte de ghicitori frumos ilustrată din care imi citeau părinţii. Erau catrene simple, pe care deja le invăţasem pe de rost. Iar tata mi-a cumpărat un alfabetar (din acela cu tăbliţă şi foarte multe litere), care a devenit «jucăria» mea preferată. Singură, fără să-şi dea seama ai mei ce fac, am inceput să reconstitui pe tăbliţă cuvintele din catren folosind literele din alfabetar. Iar intr-o seară, la televizor, tata a constatat cu surprindere că eu deja citesc de pe ecran."

×
Subiecte în articol: monica vedete