x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Morrison, "poza de Dincolo"

Morrison, "poza de Dincolo"

de Radu Popa    |    16 Iun 2006   •   00:00
Morrison, "poza de Dincolo"
MISTERE
Bret Meisner, un istoric muzical de la Hollywood, preocupat de muzica rock’n’roll, a observat un contur straniu pe o poza realizata la Cimitirul Pere Lachaise din Paris, la mormantul lui Jim Morrison, liderul legendarei trupe Doors. Desi instantaneul a fost studiat de specialisti in domeniul fotografiei si al fenomenelor paranormale, nu a putut fi gasita o explicatie rationala pentru aparitia fantomaticei imagini din fundalul pozei. Unii cred ca este un trucaj, iar altii sunt de parere ca "umbra" se datoreaza unei feste jucate de lumina ochiului uman. Dar, pentru Meisner, poza a devenit aducatoare de ghinion, el cautand o metoda de a scapa de aceasta controversata si suparatoare relicva rock’n’roll. Bret de-abia isi amintea fotografia realizata langa mormant, in 1997, cand unul dintre asistentii sai i-a prezentat-o, in 2002, si figura lui Morrison se distingea clar in fundal. Desi, initial, Meisner a crezut ca era vorba de o farsa, dupa gasirea negativelor si realizarea unor cadre mai mari a realizat ca avea de a face cu un fenomen straniu si unic.

ATRACTIE. Mormantul lui Jim din cimitirul parizian Pere Lachaise este una dintre principalele atractii pentru turistii ce viziteaza capitala franceza. Aici dorm somnul de veci personalitati ale literaturii si culturii franceze si universale: Oscar Wilde, Honore de Balzac sau Frederic Chopin. Zilnic, peste o mie de persoane viziteaza mormantul unde a fost inhumat Morrison, in 1971. Deseori, vizitatorii sunt imbracati elegant, fapt ce nu este privit cu ochi buni de rudele celor ingropati in apropiere. In 2001, autoritatile franceze au fost pe punctul de a muta ramasitele pamantesti ale lui Morrison, atragand o mare si nedorita publicitate asupra mormantului. Dar, la insistentele comunitatii artistice pariziene, Jim si-a pastrat locul de veci unde isi poate petrece linistit eternitatea.

"Exista multe lucruri cunoscute, dar sunt si lucruri necunoscute, iar intre ele sunt USI (DOORS, in limba engleza)" - Jim Morrison

×
Subiecte în articol: morrison