x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Motiv de gâlceavă / Spaniolii şi israelienii se ceartă pe mandarine

Motiv de gâlceavă / Spaniolii şi israelienii se ceartă pe mandarine

20 Feb 2009   •   00:00
Motiv de gâlceavă /  Spaniolii şi israelienii se ceartă pe mandarine

" Fermierii israelieni au obţinut un nou soi de mandarine, denumit Or, iar fructele din acest sortiment comercializate în 2008 au adus fermierilor venituri în valoare de 25 de milioane de dolari.



Consiliul cultivatorilor israelieni de citrice Tal Amit a acţionat în justiţie un număr de cultivatori spanioli de citrice, acuzându-i că au furat secretul genetic al noului soi de mandarine. Procesul se desfăşoară în Spania şi Franţa, relatează cotidianul Yedioth Aharonot, citat de Agerpres.

Potrivit actului de acuzare, agenţii cultivatorilor spanioli ar fi intrat în livezile israeliene de citrice şi ar fi tăiat ramuri pe care le-au trimis la analiză în Spania, provocând însemnate daune materiale exporturilor israeliene. "Mandarinele Or (Lumina), dezvoltate în Israel, se disting prin consumul redus de apă reclamat în procesul de cultivare, gustul ameliorat, lipsa sâmburilor, coaja subţire şi uşor de înlăturat şi viaţa de raft mai îndelungată. Doar cultivatorii israelieni ai noului soi de mandarină şi companiile care deţin drepturi pot comercializa acest produs", se apără fermierii din Ţara Sfântă.

×
Subiecte în articol: lumea