x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Recorduri no. 1

Muzica - Recorduri no. 1

de Raluca Grintescu    |    12 Mai 2006   •   00:00
Muzica - Recorduri no. 1

Lupta pentru cele mai bune piese din istoria topurilor internationale s-a dus intre Elvis si The Beatles

In septembrie 1968, Beatles-ii au ajuns la cea de-a 15-a piesa care a rupt topul pe pozitia unu, reusind sa-l egaleze pe Elvis Presley, care a tinut titlul ocupat inca din 1965. In 1969, piesa "Get Back" le-a adus celor de la The Beatles un nou record. Lupta a fost extrem de stransa, intrucat, in 1970, Elvis detinea pozitia fruntasa cu piesa "The Wonder of You" (cea de-a 16-a piesa de top), urmand ca, in 1977, dupa moartea sa, hitul "Way Down" sa fie din nou in top. Timp de 25 de ani, The Beatles si Elvis au concurat pentru titlul suprem. Nefericitul eveniment a facut insa ca legenda rock’n’roll sa se opreasca la doar 17 hituri no. 1, in timp ce Beatles-ii detin un record de 21. In iunie 2002, DJ-ul olandez JXL s-a pus pe treaba si a remixat "A Little Less Conversation" din 1968, reusind sa-l readuca pe "Rege" inapoi in top, direct pe locul unu. Recordurile nu s-au oprit insa aici. Dupa aceasta piesa, in ianuarie 2005, a venit randul altui single, "Jailhouse Rock", care a intrat direct in topul Oficial Single Chart, urmand ca o luna mai tarziu Elvis s-o "zdrobeasca" pe artista RnB, Ciara, cu "It’s Now or Never".

PUNCTAJE. La categoria recordurilor inregistrate de cantarete, Madonna se afla in top cu 11 singleuri, Kylie Minogue cu doar 7, iar Geri Halliwell a inregistrat 7 recorduri cu Spice Girls si 4 solo. Ca grup feminin, Spice Girls a obtinut 9 recorduri.

Doar cinci nume au reusit sa obtina 10 sau mai multe hituri no. 1: Elvis Presley (21), The Beatles (17), Cliff Richard (14: sase hituri cu The Shadows, unul cu The Drifters si altul cu The Young Ones), Westlife (13, unul realizat in colaborare cu Mariah Carey) si 10 luni - si Geri Halliwell (11).

NEWS
GAURA NEAGRA. Muse au dezvaluit titlul noului album. "Black Holes And Revelations" va iesi pe piata la 3 iulie, iar LP-ul va fi precedat de single-ul "Supermassive Black Hole", care va putea fi ascultat si downloadat mai devreme, la 12 iunie. Albumul a fost inregistrat cu producatorul Rich Costey in New York.

ELECTROCUTAT. Burton C. Bell, solistul trupei Fear Factory, s-a electrocutat in timpul unui show pe care artistii il sustineau la Luxembourg. "La un moment dat, microfonul s-a inchis, iar un soc electric a trecut prin microfon, electrocutandu-l pe solist. Acesta s-a prabusit la pamant, iar colegii l-au dus imediat in spatele scenei. Concertul a fost anulat. Nu stim care a fost cauza accidentului", a marturisit Raymond, percutionistul trupei.

PLANURI. Solistul de la Coldplay a marturisit ca, dupa ce isi va incheia cariera cu trupa, vrea sa studieze muzica clasica. Cantaretul a dezvaluit aceasta dorinta ascunsa in cadrul unui concert filarmonic de la New York in care a fost interpretata coloana sonora din filmele lui Steven Spielberg. (Raluca Grintescu)

×