x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Silentium la Sibiu

Muzica - Silentium la Sibiu

de Alex Revenco    |    30 Iun 2006   •   00:00
Muzica - Silentium la Sibiu

La festivalul Artmania, Silentium vor imparti scena cu idolii lor, Amorphis

La festivalul Artmania, Silentium vor imparti scena cu idolii lor, Amorphis

Festivalul Artmania, care se va desfasura la Sibiu ntre 14 si 16 iulie, are printre cele mai atractive momente, concertul sustinut de Silentium. Grup de gotic melodios, Silentium s-a nfiintat n 1995 si are nregistrate pAna n prezent cinci albume, cel mai recent fiind „Seducia", aparut n 2006, la Dynamic Arts Records. La Sibiu, finlandezii se vor prezenta n componenta: Riina Rinkinen - vocal, Matti Aikio - chitara bas&vocal, Sami Boman - keyboards, Toni Lahtinen - chitara, Juha Lehtioksa - chitara si Jari Ojala - tobe.

CAPODOPERa. La mijlocul anilor 90, pe cAnd Silentium erau la nceputuri, au fost nregistrate casete demo cu solista Tiina Lehvonen, primul album fiind nregistrat la nou nfiintata casa de discuri Spikefarm. Tot acolo, Silentium a scos si urmatoarele trei discuri, ultimul fiind „Sufferion" (2003). Considerat „capodopera formatiei", acesta a fost tras n celebrele studiouri Finvox din Helsinki, unde grupuri de legenda precum Nightwish, HIM, Hanoi Rocks sau Stratovarius si-au editat albumele de succes. Despre „Sufferion" s-a spus ca nu reprezinta doar o capodopera a metalului melodic ci si un nou gen, care mbina ntr-o maniera emotionanta teatrul cu muzica, o poveste n care cele doua personaje, „Antracone si Prudence sunt prezente pe toate piesele albumului, unde se cauta si se regasesc ca ntr-o adevarata tragedie shakespeariana".

"Am copilarit cu muzica grupului Amorphis, asa ca pentru noi e mai important sa cantam, cu idolii nostri, pe scena festivalului, decat cu HIM. Bineinteles HIM e HIM…"
Toni Lahtinen

DISCURI PENTRU PLAYER
Skye
MIND HOW YOU GO. Toata lumea o stie pe Skye ca solista a grupului Morcheeba, inconfundabila voce de pe discuri remarcabile, precum "Big Calm", vandut in peste 5 milioane de exemplare. De aceasta data vorbim despre albumul ei solo, in care Skye nu mai canta pe versurile altora, ci propriile texte pe propria muzica. "Sunt mandra de ce am facut cu Morcheeba… Dar pe acest disc nu mai trebuie sa invat emotiile din spatele textelor. E povestea si calatoria mea. Lumea ma intreaba ce inseamna acest disc pentru mine… Nu se pune problema asa… Acest disc sunt eu!", a spus Skye.


Muse
BLACK HOLE AND REVELATIONS. Este noul disc al trio-ului britanic care a cucerit America in 2004 (cu "Absolution") si a castigat titlul de Best Live Act, un an mai tarziu, la Brit Awards. Acest nou album, editat de casa de discuri Warner Bros, contine 11 piese si este (din nou) coprodus de faimosul Rich Costey, cunoscut din colaborarile avute cu grupuri ca Rage Against The Machine sau Audioslave. Muzica discului are influente diverse, rock, pop, electronica sau Prince.


Goo Goo Dolls
LET LOVE IN. Superstarul Glen Ballard este producatorul si textierul acestui nou album (primul din 2002) inregistrat de una dintre cele mai indragite formatii rock din Statele Unite. Printre cele 11 piese (pline de energie) ale discului este de remarcat "Give a Little Bit", o excelenta preluare dupa Supertramp. Foarte bine primit, atat de catre public cat si de criticii muzicali, "Let Love In" reprezinta revenirea celor de la Goo Goo Dolls in topul muzicii rock din America.


Laura Pausini
LIVE IN PARIS 05. Aparut in editie limitata, acest CD (cu DVD pe cealalta fata) reprezinta un moment de varf din cariera interpretei, fiind inregistrat la Paris, in timpul turneului mondial 2001/2002. Cine a vazut-o in acel memorabil spectacol are numai cuvinte de lauda la adresa singurei interprete rock din Italia, cu succes si in alte tari: "Frumoasa, cu o voce admirabila, plina de energie Laura a dat in acest concert mai mult decat a oferit ea vreodata fanilor ei: intregul ei talent si toata inima".


×
Subiecte în articol: silentium