x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun N-avem publicitate! Nu-i nimic! Avem "Suicidal squirrels"...

N-avem publicitate! Nu-i nimic! Avem "Suicidal squirrels"...

de Cristi Severin    |    22 Ian 2008   •   00:00

13:00 Steven White, General Manager AXN pentru Europa Centrală a declarat în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), că serialul de desene animate "Veveriţe sinucigaşe" nu va mai fi difuzat, ultimul episod, prezentat în 10 ianuarie, fiind catalogat drept o "greşeală".



"Aveam nevoie de mici interstiţii pentru a umple spaţiul destinat publicităţii şi pe care nu puteam să-l acoperim. Acesta e motivul pentru care am introdus calupurile de desene animate, de câte un minut. Ne cerem scuze pentru această greşeală", a declarat Steven White General Manager AXN pentru Europa Centrală. în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Acceptăm scuzele.După o astfel de declaraţiune, sincer, mi-a cam venit inima la loc. Eram chiar panicat de faptul că difuzarea respectivului desen animat ar avea în spate, după o profundă şi stufoasă analiză de marketing, o latura educativă, sau, mai mult, era chiar o incursiune în cunoaşterea naturii, o desconspirare a modului meschin în care veveriţele îşi ascund, în spatele aparenţelor drăgălaşe, simpăticuţe şi chiar frivole, adevaratul crez despre lume şi viaţă - suicidul. Motivatia difuzarii acestui serial mă îndeamna să fac un apel către ocuparea spaţiului publicitar în media, în caz contrar ne putem trezi oricând cu alte animale la fel de aprige în manifestarea sensibilităţii spre suicid, consum de droguri, fabricarea de bombe şi alte bagateli d-astea ce ţin d-o etică ce se dovedeşte din ce în ce mai învechită în societatea modernă şi contemporană. Doar n-o să ne ducem tocmai noi împotriva trend-ului! (cu bucurie consemnez c-am putut folosi acest cuvânt al limbii române).


În cadrul aceleiaşi sedinte a CNA domnul White a mai declarat faptul ca "Veveriţele sinucigaşe" n-au constituit o achiziţie în adevaratul sens al cuvântului. "De multe ori, când se cumpără programe, există unul sau două pe care vrei să le cumperi, dar pentru a le putea achiziţiona, trebuie să cumperi şi celelalte programe incluse în pachet. Desenul animat a fost cumpărat la pachet. Ne pare foarte rău că s-a ales programul greşit pentru difuzare".
Înteleg şi mai bine situaţia. Înteleg şi vad în practica vânzării "la pachet" momentul absolut vizionar al economiei româneşti, d-acu' un sfert de veac, când nu era nici măcar pe lângă taraba din piaţă, când în librarii funcţiona această regulă a compensăiii şi a complementarităţii valorilor – Ia d-aci un "Omagiu" dacă-ţi arde să-ţi plimbi ochii pe-un "Cel mai iubit dintre pământeni"! Lăsându-mi raţiunea să doarmă nasc idei. Mâine s-ar putea să găsesc un Bach asezonat c-o manea, un Eliade protocronicizând amical c-un Coruţ sau convieţuire secvenţială a unui film de artă cu ceva Van Damme.


Mai prozaic. CNA a hotărât notificarea Ofcom, principalul for de reglementare în domeniul audiovizual din Marea Britanie, ţară în care postul AXN este licenţiat, şi a Comisiei Europene cu privire la încălcarea prevederilor legislaţiei audiovizuale din România, în cazul protecţiei copiilor.

CNA a "sinucis" serialul!
Mentionez ca am vrut sa "ezemplific" acest material cu secvente video. You tube m-a impiedicat sa fac acest lucru. Deci se poate si altfel.
Cenzuraţi, spre a ne proteja copiii!

×
Subiecte în articol: magazin