x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Natalie Portman: Răsfăţata Hollywood-ului

Natalie Portman: Răsfăţata Hollywood-ului

de Adriana Vaduva    |    03 Mar 2011   •   21:40
Natalie Portman: Răsfăţata Hollywood-ului
Sursa foto: Mike Blake//Reuters

154674-03-07tv-21.jpgSe apropie de 30 de ani şi a convins Hollywood-ul că a crescut. Nu mai este fe­tiţa de 12 ani din „Leon” şi nici Amidala din franciza „Star Wars”. Descoperită de un agent într-o pizzerie, Natalie Portman devine repede una dintre cele mai căutate actriţe de la Hollywood. Aju­tată de mama sa, Natalie şi-a ales foarte bine rolurile. A debutat în rolul Mathildei din filmul „Leon” al lui Luc Besson. La 18 ani avea deja în palma­res lungmetraje precum „Obsesia” (în regia lui Michael Mann), „Toţi spun: Te iu­besc!” (Woody Allen) sau „Atacul mar­ţienilor” (Tim Burton).

În 1999 in­tră în pielea Amidalei, pe care o interpretează în trei filme din franciza „Star Wars” al lui George Lucas. Deşi nu­me­le ei capătă notorietate, succesul nu-i ia minţile, dimpotrivă. Îşi termină studii­le la Harvard şi are colaborări cu cine­aşti re­numiţi: Anthony Minghella („Cold Mountain”), Zach Braff („Garden State”), Mike Nichol (Ispita), Amos Gitai („Free Zone”), Wes Anderson („Un tren numit Darjee­ling”), Kar Wai Wong („Iubire cu gust de afine”). De altfel, rolul secundar din „Ispita” i-a adus şi prima nominalizare la Oscar şi primul Glob de Aur. Cu roluri precum cele din „Cealaltă moştenitoare Boleyn/ The Other Bo­leyn Girl” (2008) şi „Fratele dispărut/ Brothers” (2009) de Jim Sheridan, Na­talie Portman demonstrează, încă o dată, dacă mai era nevoie, că s-a ma­tu­rizat. Iar rolul deplin – Nina din „Le­bă­da neagră” – îi aduce un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi Oscarul, alături de alte distincţii din partea asociaţiilor de profesionişti de la Hollywood.

Oscarul câştigat duminică mar­chea­ză şi finalul unui an încărcat pentru actriţa în vârstă de 29 de ani. Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile „Măria Ta/ Your Highness” şi „Fără obligaţii/ No Strings Atta­ched”, filmul de acţiune „Thor”, drama „Hesher” şi thrillerul „Lebăda neagră”.

Nici pe plan personal lucrurile n-au fost tocmai „liniştite”. Ea s-a îndrăgostit pe platourile de filmare de la „Lebă­da neagră” de dansatorul şi coregraful francez Benjamin Millepied. La sfâr­şi­tul anului trecut, actriţa anunţa că s-a logodit şi că este însărcinată, iar în urmă cu câteva săptămâni cei doi au aflat că bebeluşul care se va naşte în această primăvară este băieţel.

×
Subiecte în articol: oscar Hollywood fun natalie portman