x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nathalie Joly cântă piesele Mariei Tănase la Paris

Nathalie Joly cântă piesele Mariei Tănase la Paris

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Ian 2008   •   00:00
Nathalie Joly cântă piesele Mariei Tănase la Paris

14:21 • Cântece din repertoriul Mariei Tănase vor răsuna joi seara la Paris, într-un spectacol susţinut de franţuzoaica Nathalie Joly, pe scena teatrului “Passage vers les étoiles” din Paris. Spectacolul este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) din Paris.

Cântece din repertoriul Mariei Tănase vor răsuna joi seara la Paris, într-un spectacol susţinut de franţuzoaica Nathalie Joly, pe scena teatrului “Passage vers les étoiles” din Paris. Spectacolul este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) din Paris.

EVENIMENT. Acompaniată de acordeonistul Thierry Roques, Nathalie Joly va încânta publicul parizian în şase spectacole în perioada 24 ianaurie - 2 februarie 2008, informează ICR din Paris. Ea îşi propune să câştige inimile parizienilor cu repertoriul Mariei Tănase, numită uneori Edith Piaf a românilor, într-un moment când filmul biografic despre viaţa veritabilei Edith Piaf cucereşte spectatorii din lumea întreagă. Nathalie Joly va cânta în limba română, chiar dacă Maria Tănase a înregistrat şi trei variante în limba franceză ale cântecelor sale. Desfăşurat sub genericul “Paris-Bukarest: Nathalie Joly cântă Maria Tanase”, spectacolul a avut premiera în 2006 la Institutul Francez din Casablanca, cu rol de punte între francofonia din Est şi cea din Sud, urmând un turneu în Maroc. Joly a mai prezentat spectacolul în 2007 în Franţa şi în România, la Bucureşti şi Arad. În 2008, cu ocazia lansării CD-ului «Paris - Bukarest », compania producătoare Marche La Route reia spectacolul la Paris şi va mai fi produs în România, Franţa, Portugalia, Brazilia şi Grecia. Maria Tănase (1913-1963) rămâne în memoria succesivelor generaţii de ascultători drept vocea de aur a folclorului românesc.

×
Subiecte în articol: magazin paris joly nathalie joly