x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nesimţire la IGPR: Şpagă pentru superiori la întoarcerea în ţară!

Nesimţire la IGPR: Şpagă pentru superiori la întoarcerea în ţară!

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iun 2008   •   00:00

11:02 • Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mircea Moraru, comisar şef de poliţie în cadrul IGPR, Direcţia Buget – Contabilitate, sub acuzaţia de luare de mită şi primire de foloase necuvenite de la poliţişti trimişi în Italia.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mircea Moraru, comisar şef de poliţie în cadrul IGPR, Direcţia Buget – Contabilitate, sub acuzaţia de luare de mită şi primire de foloase necuvenite de la poliţişti trimişi în Italia.

 

 

OCHIUL DRACULUI. În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada ianuarie–aprilie 2008, statul român a detaşat lucrători de poliţie în Italia, pentru misiuni specifice în cadrul programelor de cooperare poliţienească ITARO şi TASK FORCE. La revenirea în România, lucrătorilor de poliţie le-au fost decontate anumite cheltuieli efectuate în interes de serviciu, pe care aceştia le-au suportat în timpul misiunilor desfăşurate.Un comunicat DNA arată că în perioada aprilie – mai 2008, Mircea Moraru, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române– Direcţia Buget - Contabilitate, a solicitat şi a primit, de la opt lucrători de poliţie, suma totală de 6.600 lei, pentru ca în schimb să urgenteze şi să îndeplinească formalităţile legale referitoare la procedura de restituire a sumelor de bani cheltuite de poliţişti în cadrul misiunilor menţionate mai sus. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului în vederea confiscării speciale, prin poprirea sumei de 6.600 lei aflată într-un cont bancar aparţinând comisarului şef. La data de 15 mai 2008, Mircea Mircea a fost  reţinut petru 24 ore şi, în aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: magazin