x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Noaptea străzile Londrei nu inspiră siguranţa

Noaptea străzile Londrei nu inspiră siguranţa

20 Ian 2008   •   00:00

12:20"Nu m-aş plimba pe acolo noaptea. Am şansa de a nu fi nevoită să fac aşa ceva", a răspuns ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, întrebată fiind dacă s-ar simţi în siguranţă pe străzile Londrei după miezul nopţii.





Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a recunoscut, într-un interviu publicat de Sunday Times, că i-ar fi teamă să meargă noaptea pe străzile Londrei, relatează AFP.

Smith a declarat că nu s-ar simţi în siguranţă nici dacă s-ar plimba în cartierele rezidenţiale Kensington şi Chelsea, dar nici în zonele periferice populare, precum Hackney.

"Nu, dar cred că nu am făcut aşa ceva niciodată. Nu aş face însă aşa ceva în viaţa mea", a spus ea, întrebată dacă s-ar simţi în siguranţă pe străzile din Hackney după miezul nopţii.

"Nu m-aş plimba pe acolo noaptea. Am şansa de a nu fi nevoită să fac aşa ceva", a răspuns ea, referindu-se la cartierele Kensington şi Chelsea.


Unul dintre consilierii săi a telefonat ulterior la redacţia publicaţiei, pentru a explica răspunsurile ministrului, sublinind că acestea nu corespund exact poziţiei sale. Consilierul a precizat că Jacqui Smith "a cumpărat recent un kebab în Peckham", unul din cartierele rău famate ale capitalei britanice.

Orice femeie s-ar simţi în siguranţă dacă ar fi însoţită de gărzile de corp ale doamnei Smith, a comentat The Sunday Times în editorialul său. "Miniştrii de Interne ar trebui să inducă teamă infractorilor şi nu să se ascundă în spatele cortinei", a apreciat publicaţia britanică.

Potrivit unui sondaj dat publicităţii în luna august, 46 la sută dintre londonezi declară că nu se simt în siguranţă noaptea în cartierele în care locuiesc.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin