x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nordul Israelului, lovit de rachete trimise din Liban

Nordul Israelului, lovit de rachete trimise din Liban

08 Ian 2009   •   00:00
Nordul Israelului, lovit de rachete trimise din Liban

Cinci rachete au fost lansate din Liban, în această dimineaţă, către nordul Israelului. Rachetele au lovit zona de vest a Galileii, în sectorul Nahariya, anunţă AFP. Potrivit corespondentului Antena3, două persoane ar fi fost rănite în acest atac. Purtătorul de cuvânt al Hamas din Liban susţine că mişcarea islamistă nu are nici o legătură cu tirurile cu rachete lansate astăzi din sudul Libanului.



"Nu putem acuza nici o grupare palestiniană şi nu ştim cine a tras rachetele", a declarat Raafat Morra, purtător de cuvânt la Beirut al Hamas.
Conform unor responsabili militari israelieni, rachetele lansate joi dimineaţă din Liban asupra nordului Israelului ar putea fi o acţiune a grupărilor palestiniene. Armata israeliană a deschis focul în direcţia Libanului, în urma tirurilor de rachetă care au lovit nordul Israelului, anunţă AFP.
Ahmed Yusuf, consilierul premierului Hamas Ismail Haniyeh, este optimist cu privire la încheierea unui armistiţiu în 48 de ore. "În condiţiile eforturilor diplomatice care se desfăşoară în acest moment, sunt convins că vom putea stabili o formulă acceptabilă pentru ambele părţi în termen de 48 de ore" a spus acesta, potrivit site-ului ynetnews.com. Miercuri noapte, armata israeliană şi-a extins operaţiunile din Fâşia Gaza, printr-o nouă ofensivă în sudul teritoriului. Zeci de tancuri israeliene, susţinute de elicoptere, au pătruns în sudul Fâşiei Gaza pe la Kisufim, îndreptându-se spre oraşul Khan Younes, cel mai mare oraş din sudul regiunii şi bastion al mişcării islamiste palestiniene Hamas. Tot în noaptea de miercuri spre joi, avioanele israeliene au efectuat două raiduri împotriva obiectivelor din oraşul Rafah, în apropiere de frontiera egipteană,având ca tinţe o casă şi un tunel suspectate că ar fi fost folosite pentru contrabandă. Autorităţile israeliene au aprobat, miercuri, extinderea ofensivei militare declanşaste la 27 decembrie. Până în prezent, ofensiva israeliană s-a soldat, până în prezent, cu peste 700 de morţi.  (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea