x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Nu ma tem de esec!"

"Nu ma tem de esec!"

de Raluca Grintescu    |    12 Aug 2005   •   00:00
"Nu ma tem de esec!"
MUZICA
Ex-membru al formatiei Boney M, Brad Vee Johnson si-a gasit paradisul in Romania. A venit, i-a placut, a ramas si-a infiintat propriul grup

Prima intrebare fireasca… De ce Romania? De ce Cluj?
Romania, pentru ca soarta m-a adus aici, cu ocazia unui concert Boney M, si eu cred ca ocaziile ti se prezinta pentru a profita de ele. Am simtit ca e bine sa raman o vreme aici, sa vad ce se intampla cu industria muzicala romaneasca. Acum locuiesc cand la Cluj, cand la Bucuresti, dar planuiesc sa ma mut definitiv in Capitala spre toamna.

Cat de repede te-ai adaptat in Romania?
Cine spune ca m-am adaptat? (zambeste) Am invatat sa inteleg oamenii si sa respect traditiile de aici, dar pentru a te adapta 100% la o noua cultura e nevoie de timp. Si cum eu sunt hotarat sa fac asta, voi reusi cu siguranta.

Care este diferenta dintre industria muzicala americana si cea romaneasca?
Asta zic si eu intrebare! Industria muzicala americana are o lunga traditie in calitatea si excelenta in productia, prestatia artistica si organizarea de turnee. Sa recunoastem, noi stabilim standardele! Romania este "tanara" inca, dar are un potential urias, iar sub influenta industriilor de profil americane si europene, mai "asezate" si mai versate, va veni tare din urma. Sunt multi artisti talentati aici, iar asta e deja un bun inceput.

Care a fost cel mai important moment din viata grupului Bonnie M?
Pentru mine a insemnat sa recunosc ca, oricat de vechi sau demodate ar fi piesele, ele sunt respectate de oamenii din intrega lume si depasesc barierele nationale sau ale varstei. Recunoasterea statutului de "cult" si "legenda" a acestui grup a fost lucrul cel mai important pentru mine.

Ce amintiri ai luat cu tine dupa Boney M?
Am multe amintiri dragi din timpul concertelor pe care le-am sustinut in intreaga lume. Cel mai mult mi-au placut concertele de la Marea Caspica in Azerbaidjan. Am cantat in aer liber, pe o scena construita deasupra unei piscine, cu Marea Caspica in fundal. Divin! A mai fost concertul de la Grand Duke’s Castle in Luxemburg. Un peisaj si o atmosfera scoase parca din povestea Cenusaresei.

Care este cheia succesului tau?
Cred in mine si sunt foarte hotarat. Cred in talentul si in dragostea mea pentru muzica. Sunt o persoana gata sa incerce lucruri noi si nu mi-e teama de esec. Lucurile nu ies intotdeauna asa cum le planuiesti, iar cheia reusitei este sa intelegi acest lucru si sa mergi mai departe, fara sa te lasi descurajat.

Care este perioada in care te-ai exprimat cel mai bine ca artist: cand canti, cand faceai parte dintr-un grup sau acum, cand ai revenit intr-o noua "structura"?
Greu de zis! Daca e sa spun ceea ce ma misca cel mai mult, este atunci cand cant gospel in biserica. Este o parte din mine si din cultura mea si vreau sa transpun asta in muzica pe care o voi face in Romania. Simt ca sunt in acel moment al vietii mele in care cel mai important este sa fiu si sa ma exprim liber.

Ce ai gasit in muzica, ce te-a motivat sa fii acolo pe scena si cum ti-a modelat viata artistica structura sufleteasca?
Prin muzica iti poti exprima bucuria, supararea, frustrarea, tristetea. Este un limbaj pe care cred ca, daca mai multi oameni, in special politicienii, l-ar invata, multe conflicte ar fi rezolvate. Soul-ul a fost si va ramane intotdeauna o parte a muzicii mele, pentru ca este forma de expresie cea mai profunda a negrilor americani.

Ce te face sa fii in al noualea cer, in afara de muzica?
Cel mai fericit ma simt cand sunt intr-o sala de cinema si ma uit la un film bun sau stand in fata aragazului, pregatind o masa pentru prieteni. Imi place la nebunie sa gatesc!

Doua cuvinte care descriu cel mai bine personalitatea ta…
Aventuros si hotarat.

La ce sa ne mai asteptam de la Brad Vee Johnson?
Va puteti astepta la multe, va asigur! Cant live in multe cluburi in proiectul Heineken’s Summer Vibes. Pe 19 august voi fi in Mamaia, la Kristal, iar pe 26 august in Cluj, la Diesel. Lucrez cu Nico la un nou single si cu trupa mea, The BVJ Band (Sebi, Gabi, Holi si Florin), la primul meu album in Romania. In curand, incep o serie de concerte live cu trupa, iar pentru cluburi si discoteci pregatesc un show cu trupa mea de dansatori, "Play". Am multe de facut!

Credit foto: Nina Mihaila, Mihaela Dumitru

SHOW-BIZ
Brad Vee Johnson este un artist total, cu o activitate prestigioasa de peste 20 de ani in domeniul muzical, artistic si in show-biz, definindu-si un stil muzical propriu, rezultat al experientelor in zone muzicale incluzand jazz, rhythm and blues, gospel, soul si rock. In anii 1994-2004 este solist al trupei BONEY M, condusa de Sheyla Bonnick. Este o epoca de colaborari muzicale cu nume de prima mana ale muzicii internationale ca Laura Pausini, Mary Wilson, Patti La Belle, Clarence Clemmonds din trupa lui Bruce Springsteen - E Street Band, La Camilla, ABBA, Kee Marcello de la Europe, Roxette.
×
Subiecte în articol: romania