x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nu mai avem cu ce, dar avem cu cine!

Nu mai avem cu ce, dar avem cu cine!

de Cristi Severin    |    23 Mai 2008   •   00:00
Nu mai avem cu ce, dar avem cu cine!

Nu ne merge bine! Nici nu mai avem cu ce, din motive de formolizare excesivă culmea mîndriei noastre naţionale, şi a lui Terente desigur, se fleşcăieşte, se disipează, se dezintegrează, şi e nevoit să ia calea bejeniei. Denaturat şi doar umbră a trecutului nu ne mai lasă nici măcar speranţa acelui lăpuşnean "Vom fi iarăşi ce am fost...".



Nu ne merge bine. Da' deloc!
Berlusconi ne cam înghesuie spre ieşire, deşi a uitat să deschidă uşa, de-a ajuns o doamnă minoritară, în ambele state, săraca, să se simtă rău privită în Italia lui. Ce-a adus-o în această jenantă situaţie? Cui aparţine vina? Românilor evident! Fin'că, în primul rînd, pre drumurile emigrării, o zice domnia sa, în calitate de preşedinte al unei companii ce meşteşugeşte acolo în arta călcatului, a adus-o dorinţa unui viitor mai sigur pentru ai săi fii, imposibil de realizat în patria mamă. De fiice nu menţionează nimic, e un misoginism ce nu ni-l asumăm. Nici italienii nu par dornici a şi-l asuma, altfel nu se explică sloganul mobilizator: "Români, plecaţi acasă! ... Lăsaţi aici doar româncele tinere!".
Doamna despre care discutăm s-a săturat. Îi este peste putinţă a mai asculta în peregrinările pe care le face în mod obişnuit cu metroul atenţionarile voalate, discrete sau chiar făţişe ": Uite ţiganca, atenţie la ţigani!", din vina românilor delincvenţi, care comit fapte rele de care se ruşinează. " Noi, rromii, vrem să lucram!". V-am spus că suntem vinovaţi! Noi ce naiba vrem?


Petrolul umblă razna şi face alpinism cu barilul lui, căţărîndu-se pe spatele unui dolar frăgezit în răsbel de dl. Bush Jr.la cotaţii cu trei cifre, căscînd promisiuni de noi hăuri în buzunarele noastre din ce în ce mai golaşe. Petromul pare că nu înţelege mesajele lansate de dl. Vosganian despre resursele noastre, care-s ale lor, securitate energetică. Nevoia de comunicare a d-lui Vosganian nu se împlineşte, ei fiind de natura austriacă nu pot înţelege mesajele lansate evident în română. Ar fi şi culmea!


Nu ne merge bine! Nici nu mai avem cu ce, din motive de formolizare excesivă culmea mîndriei noastre naţionale, şi a lui Terente desigur, se fleşcăieşte, se disipează, se dezintegrează, şi e nevoit să ia calea bejeniei. Denaturat şi doar umbră a trecutului nu ne mai lasă nici măcar speranţa acelui lăpuşnean "Vom fi iarăşi ce am fost...". L-a apucat dorul de ducă spre a se cosmetiza şi silicona prin Germania, urmînd a fi repatriat sub aceeaşi înfăţişare, dar cu modificări radicale în ceea ce priveşte structura, o altă formă fără fond ca multe altele de care ne ciocnim în modernitatea noastră. Să ne închinăm la idolii falşi ai sex-shop-urilor?

Ce ne mai rămîne? Să apelăm la recuperatori ai conştiinţei noastre naţionale, precum a pornit TVR la colecta de taxă per posesie de aparat TV la domiciliu? Mai există speranţă? Se mai încumetă cineva să aprindă luminiţa, măcar la capatul tunelului? Răspunsul e da! Vasile Laba! Venit tocmai din Prundu Bîrgăului, a devenit, graţie www.sutu.ro, unul din cei mai cunoscuţi candidaţi la alegerile locale. E o soluţie simplă dar eficace. Nu-i putem cere decît un pic de răbdare, pînă-n toamnă, cînd menirea şi vrerea populară îşi vor da mîna şi vor rosti cu înflăcărare un enunţ cît se poate de valabil şi acum: "Laba şi democraţia/Guvernează România!" Honi soit qui mal y pense!

×
Subiecte în articol: magazin