x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nu respecţi contractul cu CAS, pierzi liceenţa de funcţionare

Nu respecţi contractul cu CAS, pierzi liceenţa de funcţionare

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Feb 2008   •   00:00
Nu respecţi contractul cu CAS, pierzi liceenţa de funcţionare

11:52 • Farmaciile aflate în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate care nu răspund solicitărilor pacienţilor de a le asigura în maximum 48 de ore un medicament inclus în programele naţionale de sănătate, riscă rezilierea contractului, a declarat Vasile Ciurchea,preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Farmaciile aflate în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate care nu răspund solicitărilor pacienţilor de a le asigura în maximum 48 de ore un medicament inclus în programele naţionale de sănătate, riscă rezilierea contractului, a declarat Vasile Ciurchea,preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

CONTROALE. Ciurcea a precizat că în conformitate cu prevederile legale, farmaciştii sunt obligaţi să aducă medicamentul solicitat în cel mult două zile având în vedere că există o serie de medicamente compensate şi gratuie incluse în programele de sănătate pentru care nu există plafon. Ministerul Sănătăţii va efectua până vineri o serie de controale la nivelul fiecărui judeţ privind activitatea desfăşurată de distribuitorii de medicamente en-gros, de farmacii comunitare şi de farmacii de spital. Controlul se va efectua de comisii mixte formate din reprezentanţi ai casei de asigurări de sănătate şi inspecţiei sanitare de stat, judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai unităţilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale a Medicamentului, pe domeniul de competenţă al fiecărei autoritaţi şi instituţii implicate in aceasta acţiune. În Bucureşti, comisiile mixte vor avea in componenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii Publice şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Comisiile vor fi stabilite şi coordonate de reprezentanţi ai casei de asigurări de sănătate şi inspecţiei sanitare de stat, judeţene şi a municipiului Bucureşti. Conform reprezentanţilor ministerului sănătăţii, raportul acţiunii de control, conţinând concluziile finale, va fi elaborat la nivelul fiecărui judeţ şi la nivelul municipiul Bucureşti, de către comisiile mixte de control, şi se va transmite ministrului sănătăţii publice şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pană la data de 20.02.2008.

×
Subiecte în articol: sanatate magazin