x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O comedie à la Mel Brooks

O comedie à la Mel Brooks

de Sebastian S. Eduard    |    10 Mar 2006   •   00:00
O comedie à la Mel Brooks
FILM
Ce legatura exista intre Uma Thurman si Hitler?

Sunteti fani ai comediilor semnate Mel Brooks? "Istoria lumii", "Robin Hood: barbati in izmene", "Spaceballs" sau "Dracula, un mort iubaret?". Ei bine, "Producatorii" este exact ce va trebuie...

STRATEGIE. New York, 1959. Max Bialystock a fost pe vremuri regele Broadwayului, dar acum toate spectacolele sale se termina dupa prima reprezentatie.

Lucrurile se schimba cand este vizitat de contabilul nevrotic Leo Bloom, care ii propune o schema croita pentru producatorii care nu fac decat esecuri: sa stranga mult mai multi bani decat are nevoie pentru a monta spectacolul, apoi sa faca totul pentru ca acesta sa nu aiba succes. Astfel pot sa bagi in buzunar surplusul, fara sa bata la ochi.

Cu acest scop, cei doi produc un muzical intitulat "Primavara lui Hitler", scris de nazistul evadat Franz Liebken. Apoi il angajeaza pe regizorul excentric si flamboiant Roger De Bris. Iar ca vedeta o angajeaza pe suedeza sexy Ulla (cu un nume de familie cu peste 15 silabe).

Pe masura ce se apropie seara premierei, totul merge ca pe roate... Dar gusturile nu se discuta...

NOMINALIZARI. Filmul a primit patru nominalizari la Globul de Aur. Initial, in rolul interpretat de Uma Thurman trebuia sa fie distribuita Nicole Kidman, dar aceasta a refuzat.

Printre actori, se spune, figureaza si diverse persoane fara studii de specialitate, care au platit bani grei pentru a avea privilegiul de a face figuratie in filmul lui Brooks.

Video&DVD

JURNAL DE BORD. Daca cineva ti-ar rapi singurul lucru pentru care traiesti, cat de departe ai merge pentru a-l recupera? Plin de suspans la tot pasul, acest thriller psihologic in stilul lui Hitchcock o aduce in lumina reflectoarelor pe castigatoarea Premiului Oscar, Jodie Foster, si beneficiaza de o distributie remarcabila. Aflandu-se intr-un avion la 12.000 de metri altitudine, Julia, fiica de 6 ani a lui Kyle Pratt (Foster), dispare fara urma. Dar oare a disparut?
  • An: 2005
  • Suport: DVD
  • Genul filmului: thriller

    HOARDA SALBATICA. Dincolo de orice standard, filmul "Hoarda salbatica", regizat de Sam Peckinpah, este o poveste impresionanta despre cativa rebeli legati de un cod al onoarei. Considerat cel mai bun western al tuturor timpurilor, in 1994 a fost refacut complet. Sa-i urmarim deci pe William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan si multe alte vedete in rolurile vietii lor!
  • An: 1969
  • Suport: DVD
  • Genul filmului: western

    ANASTASIA. In acest spectacol animat exceptional, care se constituie intr-un amestec de aventura, comedie, romantism si muzica, ne este infatisata povestea palpitanta a printesei Anastasia in cautarea disperata a adevaratei sale identitati. Cand umbrele revolutiei se abat asupra Rusiei, mezina familiei regale de-abia scapa cu viata. Cativa ani mai tarziu, Anastasia impreuna cu un grup de camarazi neinfricati trebuie sa inlature raul reprezentat de Rasputin pentru a elucida cel mai mare mister al secolului al XX-lea.

  • An: 1997
  • Suport: DVD
  • Genul filmului: desene animate
  • ×