x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O profesoară îşi omoară trei colegi în Universitatea din Alabama

O profesoară îşi omoară trei colegi în Universitatea din Alabama

13 Feb 2010   •   00:00

O profesoară de biologie la Universitatea din Huntsville /statul american Alabama/, a deschis focul cu un pistol vineri seara asupra unor colegi în incinta acestei instituţii de învăţământ superior, ucigând trei şi rănind alte trei persoane, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al universităţii.



"Poliţiştii au securizat clădirea şi au arestat trăgătoarea, declanşând cercetări pentru a afla dacă există şi alte victime şi a preleva probe", a adăugat acesta, citat de Agerpres. Asasina tocmai aflase în cadrul unei reuniuni a Departamentului Biologie că nu va fi titularizată pe post. Canalul de televiziune local WAFF precizează că cele trei persoane ucise erau angajaţi ai universităţii.

Împreună cu profesoara a fost arestat şi soţul ei, informează cotidianul local Huntsville Times.

Senatorul republican de Alabama, Richard Shelby, a publicat un comunicat în care se declară "profund întristat de această oribilă tragedie".

Acest incident armat este ultimul dintr-o lungă serie de incidente similare, produse în instituţii de învăţământ în SUA, ţară în care dezbaterea despre portul armelor continuă să împartă populaţia în pro şi contra. Incidentul cel mai sângeros din istoria universitară s-a desfăşurat în Virginia, în 16 aprilie 2007, când un student a ucis 32 de persoane în campusul Virginia Tech, ultimul glonţ trăgându-şi-l în cap.

×
Subiecte în articol: lumea