x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O râmă-gigant, de dimensiunea unei popice, stabileşte un record de mărime

O râmă-gigant, de dimensiunea unei popice, stabileşte un record de mărime

12 Noi 2016   •   00:00
O râmă-gigant, de dimensiunea unei popice, stabileşte un record de mărime

O râmă gigantică descoperită în Marea Britanie, de mărimea unei popice de bowling, a bătut recordul de mărime înregistrat în cazul acestei specii, fapt atestat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Londra, informează Live Science. 

Râma de dimensiuni neobişnuite a fost găsită într-o grădină din Marea Britanie de un localnic ce a dus-o la muzeu spre a fi evaluată. Aceasta aparţine speciei Lumbricus terrestris, are greutatea unui baton de ciocolată şi este lungă de circa 40 de centimetri. 

Exemplarul-gigant a fost botezat Dave de fiul vitreg al celui care a găsit-o şi a fost încoronat drept cea mai lungă râmă găsită în Marea Britanie şi totodată cea mai mai grea râmă sălbatică din lume, mai arată sursa citată. 

Cu cele 26 de grame ale sale, Dave a depăşit cu mult recordul precedent, de 15 grame, deţinut de o râmă descoperită în Scoţia. 

Potrivit specialistei Emma Sherlock, din cadrul muzeului, care este şi preşedinta Societăţii Râmelor din Marea Britanie, mărimea lui Dave este uluitoare. ''Am fost uimită de dimensiunea acestei râme când am deschis cutia din plastic în care ne-a fost adusă. Nu numai că e foarte lungă, dar are o greutate aproape dublă faţă de orice râmă pe care am văzut-o, cântărind aproape cât un baton de ciocolată'', a spus aceasta. 

Râmele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii solului, însă, din cauza prădătorilor naturali, rareori ajung la asemenea dimensiuni. 

Datorită dimensiunii sale neobişnuite, Dave va fi conservat şi va deveni parte a colecţiei de 80 de milioane de specimene din colecţia Muzeului de Istorie Naturală din Marea Britanie. AGERPRES

×