x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Olimpia a murit de inaniţie

Olimpia a murit de inaniţie

de Horatiu Sima    |    28 Ian 2008   •   00:00
Olimpia a murit de inaniţie

Fostă componentă a primei divizii, Olimpia Satu Mare a ajuns în eşalonul 3 şi, datorită greutăţilor financiare, s-a desfiinţat. În acest condiţii, toate echipele cu care trebuia să joace Olimpia vor câştiga cu scorul de 3-0.



Fostă componentă a primei divizii, Olimpia Satu Mare a ajuns în eşalonul 3 şi, datorită greutăţilor financiare, s-a desfiinţat. În acest condiţii, toate echipele cu care trebuia să joace Olimpia vor câştiga cu scorul de 3-0.
.
În vara trecută, proaspăt promovată în Divizia C, Sparta Mediaş nu s-a înscris în campionat, lăsând cale liberă uneia din numeroasele şmecheriile federale, de mare actualitate înainte de începerea campionatului. Concret, sub un pretext sau altul, una dintre nou promovate anunţă federaţia că nu se înscrie în campionat datorită unor probleme financiare, motiv pentru care locul respectiv rămâne liber. Cum nu se mai practică sitemul de vindere a locului, se găsesc diverse soluţii pentru doritori.


ABANDONUL. Aşa a procedat şi fosta echipă de Divizia A Olimpia Satu Mare, ajunsă, între timp, în campionatul judeţean. A cumpărat locul de la Sparta Mediaş şi a ajuns să joace în eşalonul 3.După numai un tur de campionat, datorită aceloraşi greutăţi financiare va spune adio şi Diviziei C. Preşedintele sătmărenilor, Catrinel Raţ, a decis ca echipa să nu mai continue, motiv pentru care s-a decis mutarea ei la Şimleul Silvaniei şi disponibilizarea jucătorilor. Trei dintre ei au ajuns la echipa lui Mircea Govor, Someşul Satu Mare, cu mari şanse la promovarea în liga a doua, 5 la Turul Micula, 4 la Victoria Carei, formaţii ce evoluează în ultima serie a Divziei C,restul se mai antrenează individual.



NEPROGRAMAŢI. Mai mult, datorită faptului că în timp au fost acumulate datorii către cluburi şi jucători, Federaţia Română de Fotbal, prin Comisia pentru Statutul Jucătorului, a decis ca Olimpia Satu Mare să nu mai fie programată la meciurile oficiale, începând cu data de 27 octombrie 2007.” Sunt datorii din 2003-2004, pentru Vendelin Horneak, care ne-a reclamat la Tribunalul Sportiv de la Laussane pentru neplata sumelor restante , şi a câştigat. Suma era de 5000 USD, plus 11000 de franci elveţieni cu titlu de penalitate. Mai avem către Libery Salonta, 130.000.000 lei. Datorii mari sunt şi la cantonamente neachitate, salarii la angajaţii clubului şi restanţe la jucători”, face inventarul preşedintele de pe Someş.


PĂCĂLIT. ”Am fost nebun. Când echipa era în liga a doua am fost sfătuit de diverse personaje din administraţia locală să fac eforturi şi să fac rost de bani, că o să mă ajute să îi dau înapoi, numai să salvez echipa de fotbal. Aşa am făcut, cei care mi-au spus că mă ajută bănesc nu au mai ieşit la alegeri, iar eu am rămas cu datorii la bănci de peste 4 miliarde, pe care trebuie să îi dau înapoi”, spune cu năduf preşedintele sătmărenilor.” Am pierdut un teren de 2500 de metri pătraţi într-o zonă unde pământul e extrem de scump şi un apartament cu două camere, aflat chiar vis-a vis de stadion, pentru dobânzi şi rate neachitate la timp. Ce să vă spun, dacă ai intrat pe mâna băncilor, eşti mort.Aveam o datorie de 600 de milioane pentru transferul lui Ciolănel. Până la urmă am plătit un miliard, iar cînd credeam că am scăpat a mai venit una, că în total suma ajunsese la 1.249.000.000, adică dublu şi ceva cât datoram. Nu mai pot să ţin în nici un fel echipa”.


TRANSPLANTUL."Eu am suferit o operaţie pe cord, am by-pass la inimă făcut la Cluj cu un an în urmă, acum trebuie să mă operez de colecist”, afirmă Catrinel Raţ.” În 3 ani, câte jumătate pentru Divizia B şi C, am adus marfă de 1.400.000.000 la echipă, de la magazinele prietenilor care m-au ajutat la nevoie şi pe care nu mai pot să îi înapoiez. În 2004 am început să îmi fac o casă, care şi acum este tot neterminată deoarece tot ce am avut am băgat la fotbal. Singura soluţie este ca din vară, Someşul Satu Mare să promoveze în liga a doua, să joace pe stadionul Olimpiei, după schimbarea denumirii. Pentru că vin alegerile, cred că şi organele locale vor fi mai interesate de fenomenul sportiv şi să ajute cu bani echipa, Consiliul Judeţean, Consiliul Local, Transurban şi Apaserv pot să ajute substanţial noua formaţie " , a încheiat Catrinel Raţ.

×
Subiecte în articol: magazin satu mare