x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oricum, rochie să fie!

Oricum, rochie să fie!

de Adriana V. Paduraru    |    30 Mai 2008   •   00:00

Pentru sezonul cald 2008, piesa de rezistenţă a garderobei este rochia. Poate fi oricum. Simplă, gogoşar, lungă, scurtă, midi, vaporoasă, fluidă.

Pentru sezonul cald 2008, piesa de rezistenţă a garderobei este rochia. Poate fi oricum. Simplă, gogoşar, lungă, scurtă, midi, vaporoasă, fluidă. În culori care nu par spectaculoase (negru, galben, alb sau gri) sau, dimpotrivă, în culori vibrante: roşu, mov, galben, verde şi portocaliu. La fel de “pe val” sînt şi modelele crem, bej, albastru, roz sau gri perlat. În trend, imprimeurile geometrice, florale sau diferitele combinaţii de culori: roşu-viu, turcoaz-electric sau clasicul alb-negru. Designerul Catinca Roman ne recomandă rochia hippy, din materiale vaporoase, cu imprimeuri etnice sau florale. “Se mai poartă şi rochia de inspiraţie grecească cu pliseuri, drapaje şi împletituri”.


TRUCURI.
Dacă nu aveţi picioare de gazelă, dacă nu aveţi o talie de viespe sau doriţi să ţineţi “la secret” micile imperfecţiuni, rochia lungă din voal sau mătase este alegerea optimă. Vă va ajuta să păreţi mai slabă, mai înaltă şi, cu siguranţă, feminină. “Cineva care are o siluetă mai plinuţă trebuie să se limiteze la rochii petrecute, nici prea largi, dar nici prea strîmte, care să urmărească linia corpului şi să pună în evidenţă ceea ce ne dorim”, completează Catinca Roman.


ACCESORII.
Şi pentru ca ţinuta să fie completă, accesoriile nu trebuie să lipsească. Tot în funcţie de siluetă puteţi alege o curea foarte subţire sau, dimpotrivă, extrem de lată. În ceea ce priveşte încălţările, realizatoarea emisiunii “Meriţi să fii cineva” de la Realitatea TV ne mai recomandă “sandalele cu platformă sau cele gen romane”. La toate acestea asortaţi o pereche de cercei supradimensionaţi sau o pereche de ochelari de soare cu lentile mari şi cu siguranţă veţi face senzaţie.

 
Simplă, gogoşar, lungă, scurtă, midi, vaporoasă, fluidă, în culori care nu par spectaculoase (negru, galben, alb sau gri) sau, dimpotrivă, în culori vibrante: roşu, mov, galben, verde şi portocaliu, rochiile sînt piesa de rezistenţă a verii


NEWS

ANIVERSARE. Cu prilejul sărbă­toririi a 60 de ani de la înfiinţarea companiei aeriene British Airways, cîteva studente japoneze au pre­zentat o colecţie de uniforme apar­ţinînd însoţitoarelor de bord. Mo­delele din 1946 şi pînă în prezent includ şi o ţinută realizată din hîrtie (a doua din dreapta) şi un kimono.

Z DE VARĂ. Pentru că se apropie 1 iunie, vă prezentăm şi tendinţele în ceea ce priveşte moda pentru copii. Veşmintele pentru prichindei res­pectă trendul hainelor pentru adulţi. Astfel, se poartă bulinele, florile, dungile orizontale sau verticale, iar culorile sînt variate: oranj, fucsia, roşu, vernil, bleu, kaki, alb. Cît despre accesorii? Sînt “trendy” fundiţele, nodurile, florile, inimioa­rele. În plus, copiii sînt încîntaţi dacă hăi­nuţele lor sînt serigrafiate sau brodate cu diferite litere, cifre, simbo­luri, desene sau eroi îndrăgiţi.

×
Subiecte în articol: life & style