x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Original şi la ieşirea din afaceri: Dumnezeu să binecuvânteze America proştilor şi a copiilor de bani gata

Original şi la ieşirea din afaceri: Dumnezeu să binecuvânteze America proştilor şi a copiilor de bani gata

23 Oct 2008   •   00:00

Fondatorul unuia dintre cele mai de succes fonduri de investiţii speculative din SUA a decis să părăsească lumea afacerilor cu o scrisoare de rămas bun cât se poate de originală, în care îşi numeşte rivalii “idioţi plini de privilegii”, mulţumindu-le totodată “proştilor” care l-au făcut bogat, informează Agerpres.

Compania lui Andrew Lahde, Lahde Capital Management, cu o valoare de 80 de milioane de dolari, a făcut profituri ameţitoare anul trecut după ce a pariat împotriva obligaţiunilor ipotecare. Brusc, omul de afaceri de 37 de ani şi-a informat clienţii că a urât tot timpul domeniul financiar şi că nu s-a implicat în această industrie decât pentru bani. Apoi, după ce a făcut clar că nu se va mai ocupa de administrarea banilor altor oameni, întrucât a ajuns să aibă destui bani proprii, Lahde a insistat că pe viitor intenţionează să se ocupe de sănătatea sa, şubrezită din cauza stresului acumulat în ultimii ani. Cât despre lumea financiară, nu-i va fi niciodată dor de ea... “Fructele care atârnau greu de copac, adică idioţii ai căror părinţi plătesc pentru şcoli scumpe precum Yale şi Harvard, abia aşteptau să fie culese. Aceşti oameni care nu sunt demni de educaţia primită (dacă au primit aşa ceva) au ajuns în fruntea unor companii mari precum AIG, Bear Stearns şi Lehman Brothers şi la toate nivelurile guvernului nostru... Tot acest comportament care a sprijinit aristocraţia n-a făcut altceva decât să faciliteze misiunea unora ca mine, care căutau oameni proşti pentru a face avere pe seama lor. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a precizat Andrew Lahde, în scrisoarea anuală trimisă investitorilor.

Lahde - notează The Guardian - a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni în domeniul investiţiilor, după ce unul dintre fondurile sale a produs un profit de 866% anul trecut, în mare parte doar mulţumită prezicerii colapsului împrumuturilor ipotecare. În scrisoarea sa de adio, care a fost încheiată cu un apel pentru legalizarea marijuanei, americanul a declarat că este mulţumit de succesul avut şi că nu îi invidiază pe cei care au făcut şi mai mulţi bani decât el. “Îi voi lăsa pe ceilalţi să facă profituri ameţitoare şi averi nemaivăzute. Între timp, vieţile lor vor fi un mare rahat”, a scris Lahde, referindu-se la ritmul alert de viaţă al unui investitor, care până şi în cele două săptămâni de vacanţă pe care le are într-un an stă lipit de laptop. În final, el a oferit şi un sfat: “Aruncaţi telefoanele mobile şi laptopul şi bucuraţi-vă de viaţă!”

×
Subiecte în articol: lumea