x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oscar, mesagerul morţii!

Oscar, mesagerul morţii!

02 Feb 2010   •   00:00
Oscar, mesagerul morţii!

O pisică cu o abilitate de a detecta când vor muri pacienţii dintr-un spital şi-a dovedit capacităţile în 50 de cazuri, prin apropierea de persoanele care urmau să decedeze, în ultimele ore de viaţă. Doctorul David Dosa, medic geriatru şi profesor la Brown University, a declarat că cinci ani de documentare au demonstrat abilitatea lui Oscar, uneori dovedind personalului medical de la centrul de îngrijire din New England că se înşeală în predicţiile lor referitoare la cât mai au de trăit pacienţii.



Pisica, acum în vârstă de cinci ani şi în general puţin sociabilă, a fost adoptată de mică de Centrul de reabilitare şi îngrijire medicală din Providence, Rhode Island, care este specializat în îngrijirea celor cu demenţă gravă.

Dr Dosa a publicat pentru prima dată date despre darul lui Oscar în Journal of Medicine din New England în 2007, potrivit antena3.ro. De atunci, pisica şi-a dublat numărul de morţi iminente prevăzute şi a convins lumea că nu este un fals.



Pisica îşi petrece ziua cutreierând camerele, rar petrecând timpul cu pacienţii, cu excepţia celor muribunzi. Dacă este lăsată în afara camerei unui pacient pe moartea, aceasta va zgâria uşa pentru a intra, se arată.

Când asistentele au pus pisica pe patul unei persoane despre care se credea că va muri, Oscar a ieşit din cameră pentru a se duce într-o altă încăpere, alături de alt pacient. Judecata pisicii s-a dovedit a fi cea adevărată. Ulterior, al doilea pacient a murit în acea seară, în timp ce primul a mai trăit două zile.

Dr Dosa şi membrii spitalului au atâta încrede în Oscar încât alertează familia când pisica sare pe patul unui bolnav.
Unitatea medicală în cauză mai are cinci pisici, dar niciuna nu a prezentat abilităţile lui Oscar.

În cartea sa, "Turele cu Oscar: darul extraordinar al unui pisici ordinare", Dosa nu oferă explicaţii ştiinţifice pentru comportamentul lui Oscar.

El sugerează că Oscar, precum câinii, ar putea mirosi cancerul, detectând ketona, biochimicalele cu miros specific al celulelor moarte.

×
Subiecte în articol: lumea