x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paradisul animalelor

Paradisul animalelor

de Radu Popa    |    29 Dec 2006   •   00:00
Paradisul animalelor

Potrivit unor sondaje recente, 43 % dintre americani cred ca animalele merg in Rai. John Ferre, profesor de comunicare la Universitatea Louisville, crede ca, desi subiectul pare o utopie, problema existentei unui Paradis al animalelor ofera un punct de vedere asupra stilului de viata al locuitorilor de la oras si viziunilor lor asupra Divinitatii si a mortii.

Mistere

Potrivit unor sondaje recente, 43 % dintre americani cred ca animalele merg in Rai. John Ferre, profesor de comunicare la Universitatea Louisville, crede ca, desi subiectul pare o utopie, problema existentei unui Paradis al animalelor ofera un punct de vedere asupra stilului de viata al locuitorilor de la oras si viziunilor lor asupra Divinitatii si a mortii. El a declarat ca exista multi oameni, posesori de animale, care ar refuza sa mearga in Rai, daca ar sti ca pisica sau catelul sau nu au ajuns acolo. Ferre a marturisit ca, nefiind teolog, nu poate afirma daca exista un Paradis al animalelor. Dar multi americani poseda animale de companie, pe care le considera adevarati membri de familie. Specialistul sustine ca, pentru multi copii americani, primul contact cu moartea a fost pierderea unui animal. Multe carti ce descriu existenta unui Paradis al animalelor au fost scrise pentru a-i consola pe copiii respectivi si a-i ajuta pe parintii lor sa se obisnuiasca cu ideea pierderii animalului iubit. Exista autori care analizeaza subiectul din punct de vedere teologic, sfatuindu-si cititorii sa-L slujeasca pe Dumnezeu, in caz contrar, ei riscand sa ajunga in infern, chiar daca animalele lor ajung in Paradis. Ideea care deriva din paginile lucrarilor respective nu este reunirea in Rai, cu Dumnezeu, cu Iisus sau cu stramosii, ci intalnirea cu animalul preferat.

GAndire pozitivA. Ferre sustine ca unele persoane care cred in existenta unui Paradis al animalelor citeaza anumite pasaje din Biblie, precum cel care sustine ca toate creaturile de pe Pamant si din apa se vor intalni in Imparatia lui Dumnezeu. Alti oameni sustin ca, datorita puterilor paranormale cu care sunt inzestrati, pot "simti" ca animalul lor "traieste". Un scriitor crestin, C. S. Lewis a emis o serie de speculatii potrivit carora Raiul tantarilor si infernul oamenilor ar putea reprezenta acelasi loc. Bob Stenger, profesor de Drept sustine ca, odata ce oamenii incep sa creada ca animalele au suflet, pot sa apara "probleme conexe" legate de drepturile animalelor. Potrivit lui Ferre, credinta americanilor in existenta unui Paradis al animalelor denota tendinta lor de a nega moartea, fiind, in cele din urma un element pozitiv. Negarea mortii este expresia sperantei multor americani ca moartea nu este ultimul pas.
news

Vindecare prin celular. Un medic pakistanez sustine ca poate folosi fluxurile energetice transmise prin intermediul telefoanelor celulare pentru vindecarea unor boli. Potrivit acestuia, "Stiinta Zheel" poate transmite "Forta Samda" pentru a elimina fortele negative si a-i vindeca pe cei suferinzi. Doctorul sustine ca trupul uman poate primi si emite "Forta Samda", procesul de vindecare implicand transmiterea fortei de la vindecator la bolnav si fiind folosit cu succes in tratarea afectiunilor oculare. "Forta Samda" are 14 niveluri diferite de folosire utilizare si de vindecare a bolnavilor.

PistA pentru OZN-uri. In micutul oras agricol Lajas, din Porto Rico, locuitorii construiesc o pista de aterizare destinata OZN-urilor. Amenajarea acesteia a fost inceputa de un crescator de cai care a amplasat un semn luminos de culoare vedre ce infatiseaza o farfurie zburatoare si are inscrise cuvintele "Drum pentru extraterestri". Initiativa se datoreaza unora dintre locuitorii orasului care sustin ca asezarea a fost vizitata de un OZN. Primarul orasului sustine ca a vazut deasupra dealurilor din apropiere lumini miscatoare, este un sustinator al proiectului. "Locatia" aleasa pentru constructia pistei este un deal despre care se crede ca s-a prabusit o farfurie zburatoare. Pista va avea circa 30 metri lungime si va costa 100.000 de dolari. (R.P.)

×
Subiecte în articol: animalelor sustine