x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

02 Dec 2004   •   00:00

Noua senzatie de catifelatie

Zilele astea am vazut pe strada un nene cu o punga pe care scria "Dacia Logan" si mi-am imaginat ca si-o fi luat omu’ o Dacie, i-au impachetat-o frumos, i-au pus fundita si-au bagat-o apoi intr-o punga, urandu-i cu un zambet atent construit "sa-l purtati cu placere".

GICA - C(RAMPE)

Pe urma am mai vazut o punga pe care scria "Flanco - foarte deschis" si m-am gandit ca m-as fi topit dupa un slogan de tip "Flanco - foarte inchis, foarte neprietenos, foarte isteric, foarte naspa, veniti si va dam cu geamu’n gura!"

Doamnelor si domnilor, ce parere aveti? V-ati baga sa cumparati un produs despre care aflati ca va poate imbolnavi grav, ca nu va satisface pretentiile de confort, ca este foarte scump, ca are o actiune toxica asupra pielii si ca, inhalat, produce obstructia cailor respiratorii? Ca va puteti infecta, ca puteti sa faceti bube pe burta, ca, in cel mai bun caz, puteti muri?

As cumpara pe loc un produs despre care as afla ca nu gasesc in el nici "bucuria gustului", nici "puterea alintaromei". Vreau o branza care sa-mi promita "necazul gustului", "tristetea gustului", "depresia gustului" si o cafea care sa ma seduca spunandu-mi cat e de scarboasa si cat vomiti dupa ce-o bei, ce stari nasoale iti induce, ce gauri faci in stomac, ce pete pe creier, ce accidente vascular-cerebrale risti daca-ti cumperi iaurtu’ ala sau cat par o sa-ti creasca pe corp daca te speli cu sapunu’ asta.

Un sampon care sa-mi promita ca-mi face paru’ sarma, un deodorant care sa ma-mbie cu mirosul de diaree de sugar, un gel de dus care sa contina extracte naturale de balega si care nu mangaie corpul, ci il biciuieste, nu te rasfata, ci iti produce angoase puternice si stari depresive insurmontabile. Si nu zambesti relaxat, ci stai incordat, asteptand cu frica momentul cu mi mare.

Vorbim de o noua senzatie de catifelare, da’ de fapt mi-ar placea sa vorbim de o senzatie din copilarie, ramasa adanc infipta-n creier, de care nu mai poti scapa, o stare demoralizanta, ascutita si tipatoare ca o cioara, ca un canal infiorator de lugubru, de remarce sarcastice care te marcheaza pe viata. Asa mi-ar placea mie reclamele. Sa te-njure, sa te agreseze fizic, sa te inhibe. Cu oameni urati, cu fete hade, cu riduri grosiere pe fata, cu degete butucanoase, incruntati si promitandu-ti ca te-asteapta la cotitura. Oameni care te urasc. Oameni care se stramba la tine. Oameni batrani si plictisiti de viata promitandu-ti cele mai naspa senzatii cu putinta. I-ha!

CASUTA POSTALA
DRAGOS MUNTEANU, BAIA-MARE. Pai stim noi, Dane, ce-i place sotiei tale? Nu excludem posibilitatea ca un astfel de material sa-i fie de folos, atat ei, cat si altor doamne si domnisoare care nu stiu cum sa-si decoreze casa pentru Sarbatorile de Craciun. Asa ca lasa-ne sa vedem ce putem face. Promitem ca daca spatiul nu ne va permite sa publicam asa ceva, o sa-ti transmitem personal cateva idei.

CRISTI MARCU, TIMISOARA. Cristi, orice material trebuie documentat. Asa ca, sa stii, si materialele de la rubrica pe care ne-ai amintit-o sunt documentate. E drept ca nu-i vorba de o documentare strict specializata, pentru simplul motiv ca nimeni nu pretinde ca poate emite o parere avizata profesional relativ la subiectele abordate.

MARA IVASCU, DEJ. Ne bucuram ca am reusit sa-ti facem pe plac. Intr-adevar, de acum o sa gasesti materialele din suplimentul tv pe Internet, la adresa www.jurnalul.ro. O sa incercam sa introducem pe site si materialele din suplimentele anterioare, asa ca nu-i exculs ca, in scurta vreme, sa-ti poti face arhiva care te interesa.

ELENA NAE, TARGU-MURES. Regretam ca te confrunti cu astfel de probleme. Din nefericire insa, nu noi suntem cei in masura sa-ti dam un sfat obiectiv in privinta nerespectarii prevederilor contractuale cu firma despre care ne-ai amintit in scrisoarea ta.

MIHAI BANU, BUCURESTI. Probabil ca prietena ta isi dorea de mult treaba asta, dar se temea sa ti-o spuna. Acum, ca a citit materialul cu pricina, si-o fi facut curaj. Noi nu putem sa ne amestecam in relatia voastra. Vorbeste cu ea si incercati sa gasiti o cale de mijloc!

In continuare ne puteti adresa intrebari la:

Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
Cel mai mult si mai mult imi plac reclamele din timpul meciurilor. Atunci cand iti este lumea mai draga, pac, apare si nesimtita de reclama. Cele mai tari sunt alea la bere. Un pahar care se umple incet si sunetul de neconfundat aduc aminte rinichilor tai ca ar trebui sa se duca acolo unde chiar si Caligula mergea fara cal. Noroc ca nu ai prieteni cretini care sa strige - exact cand ti-e lumea mai draga: gooool! De obicei, astfel de clipuri scurte apar la cornere sau auturi, insa mai exista si exceptii. La Steaua - Besiktas numai ce s-a aruncat Dinita si a inceput sa se zbata pe gazon ca o gaina cu gatul taiat, ca a urmat si reclama: "Volaren emulgel... bla, bla bla si bla bla bla". Asta da eficacitate.

Catalin Radu Tanase este tot timpul in priza. Prima ninsoare mai serioasa l-a prins in munti, cu partizanii. "Salvamontistii i-au coborat jos pe inconstientii care au indraznit...". In afara pleonasmului, mai remarcam sintagmele "muntele mortii" si "fara echipament", dar si epitetele "inconstienti" sau "iresponsabili". Asa e, maica: atunci cand transmiti de la - 15 C, creierul mare devine creierul mic, iar creierul mic se contracta si dispare, batut de crivat.

"Destinatia Cotroceni" s-a numit dezbaterea electorala luuunga cat o zi de post - peste patru ore, mai exact - cu care TVR 1 a incheiat campania electorala. Candidatii cu taraganari de copii scosi la tabla dupa o zi de sanius si moderatorii tracasati de un desfasurator cu alura integrala nedefinita pusa sub lovituri de la 11 metri. "Aveti 1 minut si 30 de secunde. Tema: problema femeilor cu copii". "Da, aaa, desigur, ma bucur ca mi-ati spus aceasta intrebare, aaa problema sociala este una prioritara a partidului nostru aaa, iar cea a femeilor cu copii, mai ales, avem programe complexe pentru acest lucru pentru ca noi... adica vrem sa facem astfel incat sa...". Biiiip. "Ne pare rau, timpul s-a scurs." sebastian@jurnalul.ro
×