x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

19 Noi 2004   •   00:00

QUO VADIS, DOM’NE?

Totul e bine in cea mai buna dintre lumi, gagicile arata senzational, mai ales la televizor si-n reclame, barbatii sunt sexy cum conduc ei o supermasina si stau asa, cu cotul stang rezemat de geamul deschis al portierei, politistii te indruma foarte bine prin strazile astea intortocheate (ce nasol, sunt nascut si crescut in Bucuresti, da’ habar n-am sa ma misc fara sa ma-ndrume cineva, orasul meu natal ma face sa ma simt ca un turist), oamenii nu beau apa de la chiuveta pentru ca miroase a clor, la televizor se invata femeile sa arate bine, cum s-arati bine, daca n-arati bine, asta n-am s-o-nteleg niciodata, ce ipocrita-i televiziunea.
GICA - (C)RAMPE

Aratatu’ bine e, la cucoane, o adevarata paranoia. Cunosc tipe care n-ar ezita nici o clipa sa raspunda in fata unei intrebari existentiale fundamentale - viata sau fardul? Daca ma gandesc mai bine, e mai naspa sa mori nemachiat; adica sa arati direct ca un mort inca dinainte de a muri. Scara pana la ceruri o sa-ti para mai usor de urcat daca ai niste fard pe pleoapa, niste mascara pe gene, putin ruj dintr-ala sclipicios. E de presupus ca si arhanghelii or sa se-nghesuie la tine, sa te conduca, sa-ti deschida poarta Raiului "dar poftiti, domnisoara, o cafeluta? un ceai? coffee? tea? me?" or sa te-ajute sa te-asezi pe scaun, tu o sa stai picior peste picior si o s-astepti audienta la dom’ Director, improspatandu-ti machiajul din cinci in cinci minute.

Si momentul audientei se apropie, dar tu esti linistita, tu esti increzatoare, arati bine, esti gagica misto, tie n-are ce sa ti se-ntample, ti-ai luat farduri d-alea de le face reclama la teveu, ti-ai ingrijit tenul cu o crema hidratanta de zi si noaptea ti-ai dat cu crema hidratanta de noapte si cu crema impotriva cearcanelor si cu o alta crema impotriva ridurilor din coltul exterior al ochilor, dar mai inainte ti-ai spalat tenul cu gelul ala de fata de-l tot vezi prin reclame, il stii tu, ala de-ti curata tenul in profunzime si spune adio ridurilor de expresie, gata, s-a terminat cu ridurile de expresie, sa moara-n chinuri toate ridurile de expresie, mama lor de riduri de expresie, noi acum avem crema care te-ntinereste cu zece ani, o vezi p-aia ce insinuant iti zambeste?, fa si tu ca ea, fii si tu frumoasa daca-ti da mana ta cu pielea aia uscata pentru ca nu folosesti crema hidratanta nu-stiu-care si laptele de corp cutare, ah, ai celulita?, pai de ce nu spui, bre asa?, acum ai arma imbatabila impotriva celulitei, da-ti cu crema asta si-ai sa vezi ca face minuni, gata cu celulita, o sa ai ce-le-mai-fru-moa-se coapse cu putinta, o vezi p-aia? e, asa o s-arati si tu. Doar atat sa faci: sa cumperi. Sa cumperi tot.

CASUTA POSTALA

IULIA, BUCURESTI.
Iulia, tocmai a rulat un film care-l avea protagonist pe preferatul tau, Salman Khan. Sper ca nu l-ai pierdut. Deocamdata, nu stim sa-ti spunem daca in viitorul apropiat o sa-l mai poti urmari intr-o ecranizare pe canalele tv romanesti. In schimb, iata celelalte informatii pe care ni le-ai cerut: vine ziua lui! S-a nascut pe 27 decembrie, 1965, in Mumbai. Devine celebru o data cu filmul "Maine Pyar Kyia", care a "spart" box office-ul. Toata familia lucreaza "in bransa": tatal e un scenarist celebru, iar fratii sunt si ei actori. Cele mai recente filme in care a jucat Salman: "Hello Brother", "Hum Dil De Chuke Sanam", "Kuch Kuch Hota Hai" si "Pyaar Kiya to Darna Kya".

CORNEL MITRUT, BRAILA.
Uite o idee! O sa ne gandim si la niste editii speciale de shopping, ca tot ai adus vorba. Deocamdata n-ai sa gasesti asa ceva in paginile suplimentului nostru tv. Pentru simplul motiv ca ar fi destul de greu sa te sfatuim pe tine, din Braila, ce cadou sa-i iei iubitei de Craciun. Nu de alta, dar nu-i exclus ca la tine acasa sa nu gasesti chiar ornamentul pe care ti-l propunem noi din Bucuresti. Dar gasim noi o solutie sa te-ajutam! Ne mai auzim pe mail…

RADU CONSTANTIN, DEJ.
Ai ghicit! Pana si Eva e din… Moldova. Da, da! Eva de la "Canalul de Stiri" este si ea moldoveanca. Nu stim nici noi cum se face de dau moldovenii asa bine pe sticla… da’ uite ca asa e! Acum serios, Eva, adica Paula Chirila, e actrita de meserie si… arata super! Noi ti-am lamurit o-ntrebare. In privinta numarului ei de telefon, cauta mai bine pe site!

RautaCIZME

O sa va vorbesc despre cele mai tari emisiuni, si voi incepe cu un truism: cele mai tari emisiuni sunt la OTV. Acum mi-a picat pe o emisiune a acestui minunat post. Se cheama "Lumea de azi, lumea de maine" si este realizata si prezentata de... da’ ce mai conteaza?! Ei bine, aceasta minunata emisiune - repet, minunata - imi aduce aminte de westernurile spaghetti. Sau, ma rog, de westernuri in general. In westernuri apare un personaj caruia i se spune doctor. Vine in urbea unde se va desfasura actiunea cu o caruta plina cu ladite compartimentate. In compartimente - invelite in calti si carpe - se afla sticlutele cu LICOAREA. Ei bine, LICOAREA vindeca tot: reumatismul, guta, impotenta, bolile venerice, uitatul chioras, bubele de pe piele. Este bun nu numai pentru stapani, dar si pentru cai ’au alte animale din ograda, iar daca iei doua sticlute de LICOARE, vei avea cu siguranta reducere. Da’ sa revenim la oile noastre. Si la minunata emisiune.

Dupa ce spune de trei ori in doua minute "efectiv", urmeaza bomba: "Imi aduc aminte - dumneavoastra nu ati trait vremea dacilor - dar, dupa cum stiti, Burebista a dat foc la vii". Efectiv nu au trait, isi spun telespectatorii, dar probabil ca nenea prezentator a trait efectiv in acele vremi memorabile. Si minunate.

Emisiunea continua, din cand in cand se mai face si publicitate platita la pachetele care zac lejer pe birou, invitatii vorbesc, realizatorul vorbeste si el - ca doar d-aia se cheama realizator, sa realizeze populatia cine e seful.

Vine si finalul, la fel de minunat.

"In final va pun o intrebare" - zice. "Va place gulia?". Si netam-nisam scoate o ditamai gulie de sub banca, isi potriveste o felie strasnica, isi serveste invitatii si cuvanta intr-adevar minunat: "Ma scuzati ca imi iau la revedere cu gura plina".

Pofta buna!
×
Subiecte în articol: crema