x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea - Telenovelesc, deci exist

Parerea mea - Telenovelesc, deci exist

de Sebastian S. Eduard    |    15 Sep 2006   •   00:00
Parerea mea - Telenovelesc, deci exist
(Rauta)CIZME
Telenovela lui Lazarov a inceput deja duminica trecuta. Saptamana aceasta, luni si marti, intra in competitie si cele doua productii ale postului Acasa - "Iubire ca in filme" si "Daria, iubirea mea". Pro TV pregateste si el un serial, "Om bogat. Om sarac", iar din 21 septembrie, TVR ne propune "La urgenta", un serial dramatic.

De ce aceasta avalansa? Din nevoia omului de a i se spune o poveste. Din nevoia lui de a plange, a rade, a trai o viata-surogat alaturi de eroi cu care vrea sa se identifice. De a vedea putina pasiune, pasiune pe care o cumpara, stie ca o cumpara si, ei bine, nu-i pasa. Stie ca este mintit, are certitudinea, si este mandru de cele cateva minute de fictiune cumparate. Nu-si mai bate capul sa se intrebe daca presedintele are sau nu dosar, care este diferenta intre urmarit si urmaritor si care dintre vizitatorii DNA-ului este intr-adevar vinovat. Plictisit de o vara politica mult prea agitata, de scandalurile care s-au tinut lant, se pregateste sa puna din nou telecomanda pe masuta din sufragerie (poate chiar pe mileul de macrame, dar si acesta face parte din viata) si sa ascunda la fundul sertarului cartea de alegator.

Va mai amintiti de "Familia Ewing"? Cenzorii vedeau aici un film care arata cu degetul realitatile lumii capitaliste. Publicul, mai destept, s-a prins ca vorbim numai de o poveste...

Ca sa il parafrazam pe domnul Nae Caranfil: "Televiziunea care nu spune o poveste nu primeste rating".

"Televiziunea care nu spune o poveste nu primeste rating"

×