x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Partidul lui Dumnezeu vrea sisteme de apărare antiaeriană

Partidul lui Dumnezeu vrea sisteme de apărare antiaeriană

17 Feb 2009   •   00:00

Hezbollah - Partidul lui Dumnezeu-  are dreptul să se echipeze cu sisteme de apărare antiaeriană pentru a se servi de ele împotriva oricărui avion israelian care ar încălca spaţiul aerian libanez, susţineşeful organizaţiei şiite libaneze, Hassan Nasrallah.



"Foarte frecvent, mediile israeliene arată că Rezistenţa şi-a procurat arme antiaeriene performante. Eu nu pot - desigur - nici să dezmint, nici să confirm aceasta", a declarat Nasrallah, citat de Agerpres. "Ceea ce vreau să confirm în schimb însă este că noi avem dreptul să ne procurăm orice fel de arme, inclusiv arme antiaeriene, şi că avem dreptul să ne servim de ele", a continuat el în cursul unei ceremonii organizate în memoria comandantului militar al Hezbollah, Imad Mughniyeh, asasinat în urmă cu un an într-un atentat la Damasc. Achiziţionarea echipamentelor de acest tip ar reechilibra forţele între Israel, care domină spaţiul aerian, şi Hezbollah, a adăugat Nasrallah. El a lăsat să se înţeleagă astfel în mod explicit că mişcarea şiită, care beneficiază de sprijinul Iranului, ar putea dispune în arsenalul său de mijloace de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie.

Organizaţia libaneză şiită şi armata israeliană s-au confruntat 34 de zile în vara anului 2006. În lunile care au urmat conflictului /şi în pofida unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care interzicea orice livrare de arme către Hezbollah/, grupul şi-a reconstituit arsenalul. La rândul lor, avioanele israeliene - de asemenea violând dispoziţiile rezoluţiei onusiene - şi-au continuat misiunile de cercetare survolând Libanul şi supraveghind reînarmarea Hezbollah şi deplasările combatanţilor săi.

×
Subiecte în articol: lumea