x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paul McCartney îşi duce fericit greutatea celebrităţii

Paul McCartney îşi duce fericit greutatea celebrităţii

de Sînziana Stancu    |    06 Mai 2010   •   00:00

Fostul Beatle i-a povestit prezentatoarei programului Today, Sarah Montague, despre proiectele lui în materie de educaţie şi mediu, dar şi despre cum se descurcă cu celebritatea.

McCartney a reflectat asupra compoziţiilor muzicale de astăzi şi dacă unele dintre piesele Beatles-ilor mai sunt la fel de populare şi astăzi ca şi în vremea când au fost lansate. A ajuns la concluzia că "acele cântece nu reflectau vremurile când au fost compuse, ci erau nostalgice".

Despre celebritatea lui internaţională şi a formaţiei Beatles, McCartney a povestit că, atunci când au început, ei căutau faima prin talentul lor, prin muncă multă şi prin ambiţia de a urca sus în ierarhia muzicală. El spune că astăzi cei care vor să se lanseze în carieră o fac mai mult de dragul "de a avea securitate, limuzină şi tot pachetul de lux" la modă, care pe el îl "înspăimântă". "În ceea ce mă priveşte, mie, de pildă, nu-mi plac limuzinele."

McCartney şi-a descris propria faimă ca fiind "o greutate pe care e fericit să o ducă".
"Faima poate fi uşor plictisitoare, dar acum am nişte reguli, m-am maturizat. Sunt bucuros că pot sta de vorbă cu ceilalţi ca de la om la om, dar numai până când ei mă transformă iarăşi într-o celebritate, aşa cum eu nu îmi doresc să fiu considerat în acele momente. Şi atunci, spun «nu», nu vreau să fac asta", s-a confesat McCartney.  

Îi mai place să meargă la cumpărături şi la film ca un om obişnuit şi să citească cât mai multe cărţi. Este un "avocat" convins al mediului şi a lansat o campanie numită "Lunea fără carne", decis fiind de ceea ce s-a discutat la ONU, şi anume, că "şeptelul este mai periculos pentru încălzirea globală decât toată industria transporturilor". Înainte de a începe campania, i-a cerut părerea şi premierului britanic, Gordon Brown, precizându-i că "nu este ideea unui vegetarian, ci ideea întregii planete".

În oraşul său, Liverpool, e implicat într-o serie de proiecte în domeniul educaţiei şi susţine şcolile de artă.

×
Subiecte în articol: lumea