x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pauzele lungi şi dese aduc fericirea

Pauzele lungi şi dese aduc fericirea

de Carmen Plesa    |    08 Feb 2010   •   00:00

O simplă pauză te ajută mai mult decât o cafea, iar sâmbăta e ziua care ne face fericiţi.

Ca să-ţi îmbunătăţeşti memoria, mai bine te relaxezi şi iei o pauză decât să tragi un pui de somn sau să bei o cafea. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Departamentul de Psihologie al Universităţii New Yok. "Niciodată nu trebuie să înveţi mai mult de o oră, o oră şi jumătate fără să iei o pauză", a concluzionat unul dintre cercetători în urma experimentelor făcute pe 16 persoane. Acesta este unul dintre primele studii care susţin că o simplă pauză îţi ajută activitatea cerebrală. Până acum, somnul era dat drept cel mai bun remediu pentru îmbunătăţirea memoriei.

Cercetătorii de la Universitatea Rochester au venit şi ei cu un studiu în sprijinul... pauzelor. Astfel, ei au ajuns la concluzia că, indiferent de vârstă, sex sau ocupaţie, cea mai fericită zi din viaţa unui angajat este... sâmbăta. În această zi, oamenii sunt mai bine dispuşi, mai energici şi se confruntă cu mai puţine dureri fizice. În topul perioadelor din săptămână în care angajaţii sunt fericiţi, sâmbăta este urmată de seara de vineri şi de dimineaţa de duminică.

"Angajaţii, chiar şi cei cu poziţii foarte bune, sunt mai fericiţi în week-end. Descoperirea noastră arată căt de important este timpul liber pentru ca un angajat să fie fericit"
Richard Ryan, profesor de psihologie

×
Subiecte în articol: magazin